Peste 50% dintre români (53%) nu sunt de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă, atât la stat, cât și la privat, potrivit unui sondaj Avangarde realizat la comanda G4Media.ro.

De asemenea, 40% consideră că impunerea certificatului verde nu ar putea duce la creșterea numărului de vaccinați și scăderea numărului de infectări, în timp ce 38% cred că ar fi eficient în acest sens.

Aproape 40% consideră că impunerea certificatului verde încalcă drepturi fundamentale, în comparație cu 37%, care nu consideră acest lucru.

Totodată, 47% sunt de acord ca statul să plătească timp de 60 de zile testele celor care refuză vaccinarea, iar un procent covârșitor (78%) nu este de acord ca persoanele nevaccinate ajunse în secțiile de Terapie Intensivă să fie obligate să își plătească costurile spitalizării.

Cel mai invocat motiv de către români pentru faptul că România și Bulgaria înregistrează cel mai mic procent de persoane vaccinate este lipsa de încredere în vaccin (35%), urmat de lipsa de încredere în autorități (17%) și lipsa unor campanii de comunicare eficiente (9%). Doar 6% au răspuns că teoriile conspirației (6%) și lipsa educației (7%) sunt cauzele procentului mic de vaccinați. (g4media.ro)

Articolul precedentNu se mai re-negociază? România semnează Acordul de împrumut cu Comisia Europeană, prin PNRR
Articolul următorRafila s-a sucit? Nu-i mai ia ‘jucăriile’ lui Arafat? ‘Nu e o problemă de mutare a atribuţiilor, e o problemă de armonizare a procedurilor’