Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că nu a discutat cu prim-ministrul Nicolae Ciucă despre o eventuală mutare a unor atribuţii privind gestionarea pandemiei de COVID de la Departamentul de Situaţii de Urgenţă la Ministerul Sănătăţii, subliniind că problema ţine de armonizarea procedurilor în cadrul instituţiilor care colaborează în prezent pe acest subiect.

El a fost întrebat dacă în cadrul discuţiilor purtate, sâmbătă, cu premierul s-a luat în discuţie şi mutarea unor atribuţii de la DSU la Ministerul Sănătăţii.

“Nu am discutat, nu e o problemă de mutare a atribuţiilor, e o problemă de armonizare a procedurilor în cadrul instituţiilor care colaborează în acest moment pentru gestionarea pandemiei”, a declarat Alexandru Rafila, sâmbătă, într-o conferinţă de presă comună cu şeful DSU, Raed Arafat, susţinută la Palatul Victoria. (sursa)

Alexandru Rafila a vorbit acum câteva zile despre primele decizii pe care le va lua în calitate de ministru al Sănătății. El spunea că ”nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil”.

„Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern.

Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul ”Administrației și Internelor, cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale, fiziologice, a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție.

Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății”, a declarat Alexandru Rafila. (sursa)

Articolul precedentPeste jumătate dintre români nu sunt de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă/ 40% nu cred în eficacitatea certificatului COVID-19/ Tot 40% consideră că impunerea certificatului încalcă drepturi fundamentale
Articolul următorRomânia – cea mai mare criză de forță de muncă din ultimii ani: Mii de cetățeni din Asia lucrează acum pe șantiere