Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT din Bacău efectuează, miercuri, 32 de percheziţii domiciliare în judeţele Harghita, Galaţi, Constanţa, Ialomiţa, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mureş, Alba, Bihor, Ilfov şi în Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi spălare de bani.

Conform unui comunicat de presă al Poliţiei Române, la începutul anului 2022, mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracţională organizată, specializată în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în dauna unor societăţi comerciale şi la încheierea unor contracte de credit/plafon de scontare a unor efecte de comerţ, pentru inducerea în eroare a unor instituţii financiare nebancare.

“Pe parcursul anului 2022, la grupul infracţional organizat ar fi aderat şi alţi membri, care, prin intermediul unei societăţi comerciale, folosind identităţi şi calităţi mincinoase, ar fi achiziţionat mărfuri şi produse de la societăţi comerciale de pe întreg teritoriul ţării, pentru plata cărora ar fi emis instrumente de plată, cunoscând că, la termenul scadent, nu va exista disponibil în conturile bancare”, arată anchetatorii.

Imediat după achiziţionarea mărfurilor, membrii grupului le-ar fi comercializat unor persoane fizice sau juridice cu preţuri cuprinse între 30-50% din valoarea lor

Prejudiciul stabilit până în prezent este de aproximativ 3,6 milioane de lei, fiind păgubite 25 de firme, precizează reprezentanţii Poliţiei.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La percheziţii participă poliţişti din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate şi serviciilor de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, Ploieşti, Alba, Piteşti, Mureş, Oradea, Constanţa, Ilfov, Neamţ, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Vâlcea.

Acţiunea este susţinută de luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, jandarmi ai grupărilor de jandarmi mobile din Bacău, Constanţa şi Târgu Mureş şi ai inspectoratelor de jandarmi judeţene din Harghita, Dâmboviţa, Ialomiţa, Vâlcea şi Argeş. (ziare.com)

Articolul precedentE oficial! Ryanair pleacă din Oradea! Rămânem cu banii dați de Bolojan din buzunarele orădenilor
Articolul următorNoua lege revoltă chelnerii. Pe notă trebuie trecut și numărul corect de beri, nu doar bacșișul