Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a susținut miercuri în plenul Parlamentului European un discurs în care l-a rugat pe președintele Franței Emmanuel Macron să intervină în procesul de aderare a României la spațiul Schengen. „Fiți fratele nostru mai mare, așa cum a fost în istorie, țara dumneavoastră pentru noi. Nu abandonați România în afara zonei Schengen”, a spus Rareș Bogdan la Strasbourg.

„Încep prin a spune răspicat că România datorează enorm Franței, încă din veacul 19. De la istoricii Edgar Quinet și Julles Michelet, prieteni și susținători ai României, până la Napoleon al III-lea, fără de care nu am fi avut o dinastie”, a spus Bogdan. „Fără Franța, modernitatea și modernizarea României ar fi durat mai mult. Vă suntem recunoscători.”

Europarlamentarul român l-a citat pe Generalul Henri Berthelot în discursul său de la Strasbourg, amintind că acesta i-a numit pe români „familie” și că a contribuit la reorganizarea Armatei Române, ceea ce ne-a ajutat „să ne salvăm nu doar teritoriul, ci si identitatea națională. În ultimele două decenii, Franța a fost avocatul permanent al aderării României la UE. Vă mulțumim pentru sprijin!”

Discursul susținut de Rareș Bogdan a avut loc în prezența eurodeputaților reuniți în plenul Parlamentului European de la Strasbourg și a președintelui Franței Emmanuel Macron, care s-a adresat de asemenea europarlamentarilor.

Rareș Bogdan: „Interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată!”

„Domnule președinte”, i s-a adresat Rareș Bogdan lui Macron. „Interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată! Continuați tradiția prieteniei țărilor noastre și deveniți avocatul românilor pentru aderarea la Spațiul Schengen! România îndeplinește din 2011 toate condițiile tehnice de aderare, dar este blocată pe criterii politice de neînțeles, este ținută, practic, la ușa Schengen.” (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.