Mihai Radu: De o lună aproape fierb relațiile cu Rusia. Dacă dau în clocot, vor stropi până peste Prut, probabil. Sunt întâlniri peste întâlniri, miniștri ai țărilor NATO vorbesc despre „iminența“ unei invazii a Ucrainei, iar președintele nostru probabil a adormit cu capul pe manualul de Ecologie de-a V-a. Ani de zile în care ne-a bătut la cap cu cei 2% din PIB, ani de zile de achiziții militare, iar acum, când începe meciul, Iohannis pare pasionat de filatelie sau ceva de genul ăsta.

Pare că tragem să se trezească omul care știe unde sunt cheile de la depozitul cu arme. Vin dușmanii, se aud împușcături în depărtare, iar noi nu dăm de nenea ăla care e șef peste pușcoace.

Până acum vreun an, Iohannis părea doar întârziat. Vorbea târziu – și fără rost – despre ce se întâmpla, la câteva zile bune după ce societatea vibra. Acum, însă, e cu totul altceva: președintele pare cuplat la agenda unei alte țări. Pare chiar o țară imaginară. Când singura ta reacție este Ecologia în școli, e o mare problemă. Spune-ne despre cum e cu „flancul estic“, ce fac „partenerii noștri transatlantici“, na, vechea și frumoasa poezie. (catavencii.ro)

Articolul precedentPenelistul Rareș Bogdan s-a milogit și a făcut preș România în fața lui Macron, în plenul Parlamentului European. „Interveniți încă o dată în istoria noastră! Îndatorați-ne încă o dată!”
Articolul următorE fabulos faptul că Ciucă a început să învețe limba engleză de-abia după ce participase deja la niște cursuri NATO la care, desigur, nu se vorbea în limba română…