Premierul ungar Viktor Orban a postat, joi, pe contul său de Facebook o poză caraghioasă, cu el îmbrăcat într-un palton îmblănit și cu o căciulă în cap.  Imaginea, care nu este falsă, a fost însoțită de mesajul „Vine iarna”. Premierul Ungariei s-a îmbrăcat cu haine tradiționale din Kazahstan, în timpul vizitei sale în această țară, cu prilejul celui de-al 10-lea summit al Organizaţiei Statelor Turcice, notează hirado.hu. 

Viktor Orban a primit și o decorație din partea președintelui kazah. În comentariile de pe pagina premierului ungar, mulți oameni au râs de costumația lui. Un bărbat chiar l-a comparat cu Nicolae Ceaușescu.

În prezent, Viktor Orban pare să fie un aliat mai bun pentru Rusia decât Kazahstan. Țara din Asia Centrală încearcă să se îndepărteze de Moscova și chiar este un furnizor important de gaz pentru Uniunea Europeană.

Premierul ungar Viktor Orban se află în capitala Kazahstanului, Astana, pentru cel de-al 10-lea summit al Organizaţiei Statelor Turcice. Organizația reunește Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Ungaria, Turcia, Turkmenistan şi Uzbekistan.  Ungaria şi Kazahstan cooperează în domeniul energiei.

În ianuarie 2023, cele două ţări au semnat un memorandum de înţelegere privind educaţia în utilizarea energiei nucleare în scopuri paşnice. Potrivit sursei citate, în cadrul negocierilor de la Astana va fi semnat şi acordul „Stipendium Hungaricum” pentru perioada 2024-2026, fiind în derulare şi pregătiri pentru apariţia mai multor universităţi maghiare în Kazahstan.

Liderii statelor turcice Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Ungaria, Turcia, Turkmenistan şi Uzbekistan vor discuta şi despre evoluţiile politice şi economice din regiune şi din afara acesteia. (sursa)

Articolul precedentÎmbulzeală la deschiderea unui hypermarket din Arad. Ce se vindea la jumătate de preț
Articolul următorFlorian Bodog: USR cere legalizarea consumului de droguri!