Iarna este aproape, iar în unele zone din țară a nins deja și temperaturile au scăzut.

Una dintre problemele pe care șoferii le întâmpină iarna este legată de dezghețarea geamurilor mașinii.

Curățarea geamurilor poate dura mult timp, iar experții propun o soluție rapidă care topește gheața în câteva minute, iar șoferii nu mai sunt nevoiți să stea în frig.

Experții de la Driving Test Success au explicat într-un videoclip TikTok că șoferii pot scăpa de gheață prin simpla activare a ventilatorului de parbriz al mașinii. Rotirea acestuia la maximum va face ca gheața să se topească instantaneu.

Ventilatorul poate fi activat la opțiunea normală odată ce parbrizul este curat.

“Puneți ventilatorul parbrizului pe maxim. Gheața va începe să se topească de la căldură. Ștergeți excesul de apă și readuceți ventilatorul la normal.”

Videoclipul a primit peste o mie de aprecieri pe TikTok, mulți lăudând sfatul simplu: „Wow magic, gheața a dispărut.”

Experții de la Driving Test Success nu sunt singurii care îi îndeamnă pe șoferi să ia în considerare utilizarea încălzirii.

Într-un alt videoclip, Clear View Driving a spus că șoferii ar trebui să folosească dispozitivul de dezaburire înainte de a începe să conducă, scrie express.co.uk.

“Nu folosiți ștergătoarele sau spălătoarele de parbriz, deoarece asta nu vă ajută. Porniți dezaburitorul față și spate.

Dezaburitorul spate încălzește și oglinzile laterale la majoritatea mașinilor noi.

Porniți aerul condiționat. Nu este doar pentru vară, ci va îndepărta umezeala din aer pentru a împiedica aburirea mașinii.

Nu vă folosiți mâinile pentru a șterge geamurile aburite – veți lăsa pete grase și un inel ar putea zgâria geamul. Dacă este necesar, utilizați o cârpă absorbantă fără scame”. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.