După un weekend mai cald, vremea va deveni mai rece începând de luni. Marți va fi ziua cea mai friguroasă și temperaturile vor coborî sub 0 grade, după care de joi se încălzește iar, „o alternanță specifică de altfel pentru luna martie”, spun meteorologii.

„Vremea se răcește chiar de luni, iar cea mai rece zi va fi ziua de marți. Luni, doar prin Oltenia vor mai fi maxime de 16-17 grade, dar marți va fi o zi destul de rece în toată țara, cu temperaturi între 3 și 9 grade, puțin mai ridicate în sud-vest, unde sunt posibile temperaturi de 11-12 grade. Și nopțile vor fi reci, cu temperaturi negative”, a declarat duminică, 17 martie, meteorologul de serviciu al ANM, Mihai Huștiu, pentru Libertatea.

El a precizat că, dacă în weekend au fost 17 grade la București, temperaturile vor scădea marți până la maxime de 7-8 grade.

„Temperaturile vor deveni negative în noaptea de marți spre miercuri și se vor înregistra valori de -4 sau -5 grade în zonele de nord-vest și în centrul țării. La București, temperatura va coborî la 0 grade miercuri dimineață”, a precizat meteorologul.

În privința ploilor, acestea vor fi destul de puține săptămâna viitoare. „Vor fi, dar nu atât de multe ca săptămâna trecută. Ne așteptăm la ploi slabe prin sud, est, centru. La munte vor fi ninsori, dar precipitațiile vor fi slabe”, a spus el.

Vremea rece ține până spre joi, apoi se va încălzi din nou la finalul săptămânii, după care urmează iar o răcire. „Este o alternanță specifică, de altfel, pentru luna martie. Două-trei zile calde, două-trei zile frig. Așa se face tranziția de la sezonul rece la sezonul cald. Este caracteristica acestei luni”, a mai afirmat reprezentantul ANM.

Citeşte întreaga ştire: După un weekend călduros, vremea se strică din nou. Meteorologii anunță temperaturi negative

Articolul precedent400 de milioane de euro de la UE pentru Start Up Nation 2024
Articolul următorSe deschid cei 13 kilometri de drum expres real, construiți de austriecii de la Strabag (VIDEO)