Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că, joi, Comisia Europeană a aprobat cererea României de a avea Programul Start Up Nation, ediţia a patra. Pentru acesta sunt alocați 400 de milioane euro, bani europeni. El a promis că anul acesta, antreprenorii vor putea aplica foarte repede în programul Start Up Nation, undeva la jumătatea lunii mai.

„Am primit de la colegul meu Adi Câciu (ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – n.r.) o veste extraordinară ieri, că a fost aprobată de către Comisia Europeană cererea noastră de a avea un Start Up Nation pe fonduri europene anul acesta. 400 de milioane euro, adică facem acea schemă, acel program cunoscut pe bani europeni, anul acesta”, a declarat Ştefan Radu Oprea, vineri la Digi 24.

Întrebat când începe perioada de aplicare, ministrul Economiei a răspuns: „Acum lucrăm la toţi paşii pe care îi mai avem de făcut şi vom anunţa într-un timp foarte scurt”.

„Prima întâlnire o avem cu antreprenorii, într-un comitet tehnic, în cadrul ministerului. Punem la punct programul şi anunţăm toţi paşii.

Anul acesta foarte repede se va putea aplica în Programul Start Up Nation, ediţia a patra, cu fonduri europene. Vor putea depune undeva la jumătatea lunii mai, ca să dăm şi termen”, a completat ministrul. (sursa)

Articolul precedentCea mai râvnită hartă: care sunt materiile prime critice care s-ar putea găsi în adâncurile României şi în ce zone?
Articolul următorVremea se strică din nou. Meteorologii anunță temperaturi negative