Banii europeni vor fi folosiţi şi pentru investiţii în infrastructură! Şi nu doar pentru autostrăzi. Ministrul Fondurilor Europene a anunţat investiţii în metrourile din Bucureşti şi… Cluj.

Este aproape sigur că vom avea metrou la Cluj-Napoca, dar nu aşa cum ştiam până acum. Oraşul va primi de la UE doar 310 milioane de euro pentru acest proiect, ceea ce înseamnă că nu vor putea fi construite toate cele 19 staţii, ci doar 9.

Linia de metrou va porni din Cartierul Mănăştur şi se va întinde pe o distanţă de 7.5 kilometri până în cartierul Sopor.

Cele 9 staţii ar urma să fie date în folosinţă până în 2026, dar spun autorităţile locale magistrala va fi prelugită, astfel încât până în 2029 vom putea circula cu metroul din localitatea Floreşti, din faţa viitorului spital regional până la ieşirea din Cluj-Napoca spre Dej.

Metroul din Cluj, gata până în 2026

Conform proiectului iniţial vor fi cumpărate 16 garnituri de tren care vor circula la interval de 3 minute. Tot din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor fi finanţate şi lucrările la Magistrala 4 de metrou din Bucureşti, dintre Gara de Nord şi Filaret, o magistrală de 5.4 kilometri, care va avea şase staţii.

Europarlamentarul Daniel Buda a confirmat că metroul din Cluj este prins în Planul Național de Redresare și Reziliență și va primi finanțare europeană.

Alex Prunean / sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.