Avertisment dur din partea medicilor: România ar trebui să se pregătească de valul patru al pandemiei.

Specialiştii nu exclud o explozie a numărului de infectări cu coronavirus odată cu relaxarea măsurilor din pandemie.

Între timp, numărul mic de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus ar putea amâna testarea în multe farmacii.

Testarea în farmacii se amână

Deşi Ministerul Sănătăţii a anunţat că testarea anti-COVID va începe în farmacii săptămâna aceasta, acum începe abia instructajul, astfel că testarea ar urma să se facă, cel mai devreme, săptămâna următoare.

Mai mult, vor fi foarte puţine farmacii la început care se vor implica în această testare, pentru că numărul cazurilor de COVID a scăzut semnificativ.

Cei de la Colegiul Farmaciştilor spun că se vor implica mai multe farmacii în testarea anti-COVID cel mai probabil în toamnă, atunci când, probabil, vor fi multe cazuri de îmbolnăviri şi va fi al patrulea val al pandemiei.

Motivele care pot declanşa valul patru al pandemiei

Medicii chiar atrag atenţia că ar fi bine să ne pregătim pentru al patrulea val al pandemiei COVID, având în vedere că avem parte de relaxări, dar şi ţînând cont de faptul că românii încep să călătorească mai mult.

Nu se ştie dacă cel de-al patrulea val va avea aceeaşi intensitatea ca cel de-al treilea val, dar ştim că spitalele de la noi au fost copleşite de numărul foarte mare de bolnavi.

În prezent, peste 4,3 milioane de români sunt vaccinaţi şi mulţi au trecut deja prin boală. (sursa)

Articolul precedentAvertisment privind siguranța zborurilor în perioada următoare: Un pilot din cinci suferă de depresie, iar trei sferturi ascund asta
Articolul următorPe hârtie, metroul din Cluj va fi gata până în 2026