Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a trimis un mesaj creștinilor înainte de Paște. Patriarhul Daniel a vorbit și despre perioada de pandemie pe care o traversează omenirea, îndemnând la rugăciune și la prețuirea darurilor primite de la Dumnezeu, sănătatea şi valoarea vieţii.

Patriarhul Daniel vorbit despre încercările prin care trec oamenii în perioada pandemiei și a făcut apel la solidaritate, subliniind că această perioadă de criză medicală poate fi transformată într-una de întărire în credință.

„Traversăm o perioadă extrem de dificilă privind sănătatea și valoarea vieții, când numeroși oameni sunt încercați de noua epidemie, care s-a extins la nivel global. În această perioadă este mare nevoie de rugăciune și de ajutorare frățească, de apropiere de Dumnezeu și de solidaritate practică între oameni.

Aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viața omului pe pământ și cât de mare nevoie este de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieții pământești și al vieții cerești veșnice.

Această perioadă de criză medicală poate fi transformată într-o perioadă de întărire în credință, mai ales prin rugăciune și prin sporire a iubirii noastre față de oamenii aflați în suferință.

Totodată, criza medicală sau pandemia ne cheamă să preţuim viaţa şi sănătatea noastră, precum şi viaţa şi sănătatea semenilor noştri, ca fiind daruri primite de la Dumnezeu, pe care însă trebuie să le protejăm cu multă responsabilitate spirituală şi sanitară”, a spus Patriarhul Daniel.

El a oferit credincioşilor o altă perspectivă a pandemiei care arată că viaţa şi sănătatea trebuie prețuite, la fel şi viata şi sănătatea semenilor, “fiind daruri primite de la Dumnezeu”, care trebuie protejate “cu multa responsabilitate spirituală şi sanitară”.

Mai mult, el le-a reamintit credincioșilor că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2021 ca An omagial al pastoraţiei românilor din afara României şi An comemorativ al celor adormiți în Domnul – valoarea liturgică şi culturală a cimitirelor.

La finalul mesajului, patriarhul Daniel le-a urat credincioșilor să aibă parte de sărbători fericite. „Dorim ca Sfintele Sărbători de Paşti să aducă tuturor românilor multă sănătate şi pace, bucurie şi speranță! Cu iubire părintească, vă adresăm tuturor salutul pascal: Hristos a înviat! Adevărat a înviat!” (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.