Soția lui Alexei Navalnîi, Iulia, a luat cuvântul la Conferința de Securitate de la Munchen, la câteva ore după ce Rusia a anunțat moartea soțului ei.

„Nu știu dacă să cred sau nu aceste vești teribile pe care le primim doar din surse guvernamentale rusești. De mulți ani nu putem avea încredere în Putin și în guvernul Putin. Ei mint întotdeauna”, a spus, vineri, soția lui Navalnîi.

Ea a spus: „Dar dacă este adevărat, vreau ca Putin și toți cei din jurul lui să știe că vor fi trași la răspundere pentru tot ceea ce au făcut țării noastre, familiei mele. Iar această zi va veni foarte curând”, a mai spus ea, citată de Sky News.

„M-am gândit mult timp dacă să vin aici sau să zbor direct la copiii mei. Dar apoi m-am gândit la ce ar fi făcut Alexei în locul meu. Și sunt sigură că ar fi fost aici, ar fi fost pe această scenă. Nu știu dacă să cred sau nu știrile, știrile teribile pe care le primim doar din surse de stat din Rusia. Pentru că de ani de zile, și știți cu toții acest lucru, nu-l putem crede pe Putin și guvernul lui Putin, ei mint întotdeauna.

Dar dacă este adevărat, vreau ca Putin, tot anturajul său, prietenii lui Putin, guvernul său, să știe că vor fi trași la răspundere pentru ceea ce au făcut țării noastre, familiei mele și soțului meu. Iar acea zi va veni foarte curând.

Și vreau să fac apel la întreaga comunitate mondială, la noi toți cei din această sală, la oamenii din întreaga lume, să fim uniți și să învingem acest rău. Să învingem regimul oribil care se află acum în Rusia. Și acest regim și Vladimir Putin trebuie să fie trași la răspundere personal pentru toate lucrurile îngrozitoare pe care le fac țării mele, țării noastre, Rusia, în ultimii ani”, a fost mesajul Iuliei, soția lui Alexei Navalnîi.

Disidentul rus Alexei Navalnîi a murit în închisoare, a anunțat vineri Serviciului Federal de Penitenciare din Rusia.

Navalnîi a fost arestat în 2021. El ispășea o pedeapsă cumulată de peste 30 de ani pentru diferite infracțiuni înscenate cu scop politic. (sursa)

Articolul precedentPrognoza ANM pentru intervalul 19 februarie – 18 martie
Articolul următorFlorian Bodog, la TVR, despre problemele bihorenilor (VIDEO)