Fermierii români afectați de seceta de anul trecut și-au cam luat gândul de la despăgubirile promise de Guvernanți, cel puțin până la rectificarea bugetară din luna august. Dacă anul trecut promiteau că aceste despăgubiri vor fi plătite, reprezentanții Ministerului Agriculturii nu mai sunt acum atât de siguri în declarații.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea l-a întrebat pe ministrul Adrian Oros dacă despăgubirile de secetă vor mai fi plătite măcar după rectificarea bugetară, însă răspunsul ministrului este unul incert.

”Dacă ar fi după ministrul agriculturii, acest lucru s-ar întâmpla. Anul trecut am reușit, la rectificare, să aducem sume importante la Ministerul Agriculturii și am acoperit și ajutoarele de criză, care au fost bune și necesare chiar dacă mai există încă probleme punctuale, dar și despăgubirile de secetă. În două etape succesive am reușit să aducem 930 de milioane către despăgubirile de secetă. Eu nu mai vreau să fac promisiuni, pentru că nu depinde doar de mine și nu vreau să creez iar niște speranțe. Noi vom face diligențe să primim bani în plus, nu doar pentru despăgubirile la secetă, dar avem o restanță și pentru ANT. Acestea sunt cele două probleme principale pe care le avem acum legate de partea aceasta de subvenții. La rectificare, dacă vom primi bani, eu aș fi cel mai bucuros să putem să ne onorăm promisiunea”, a precizat Adrian Oros. (agro-tv.ro)

Articolul precedentCa și cum nici n-ar fi fost, vreodată, Președinte…
Articolul următorPatriarhul Daniel, apel la solidaritate în Pastorala de Paşte. “Traversăm o perioadă extrem de dificilă privind sănătatea şi valoarea vieţii”