Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că încălzirea locuințelor cu lemne nu va fi interzisă, după ce s-a vorbit în spațiul public că din 2023 românii care folosesc lemne vor trebui să renunțe la această modalitate de încălzire.

„Prin PNRR nu s-a interzis folosirea lemnului de foc, ne-am angajat că vom face până în 2023, dacă nu mă înșel, o legislație care să spună cum va evolua încălzirea pe lemne, cu biomasă în România, nu că vom interzice încălzirea cu lemne a populației”, a declarat ministrul Energiei pentru Euractiv.

Și Marius Budăi, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a explicat care va fi abordarea Guvernului în privința lemnelor de foc, după ce consilierul BNR a declarat că UE va interzice această modalitate de furnizare a căldurii.

„Am aprobat două legi extrem de importante în Parlament. Cu reducerea TVA-ului pentru lemnele de foc, pentru a compensa din valul acesta năpraznic de scumpiri.

Acest lucru nu se va întâmplă peste noapte și este o recomandare la nivel de UE. Nu este țintită asupra României. Și cu siguranță trebuie să existe o perioada de tranziție, pentru a se găsi și a se implementa soluții. Nu va fi un lucru impus României peste noapte.

Cu siguranță trebuie găsite soluții astfel încât și Transgaz și Romgaz să investească (…) în rețele de distribuție de gaz, acolo unde nu există”, a ecplizat Marius Budăi pentru Antena 3. (sursa)

Articolul precedentSume URIAȘE de bani rămase la AFIR! De ce nu accesează fermierii fondurile europene
Articolul următorDe la cititori: Dacă de el depinde independența Justiției…