Filmul live-action „Mica sirenă” (The Little Mermaid) produs de Disney s-a clasat pe prima poziţie în box-office-ului nord-american în primul său weekend de proiecţii, profitând de „Memorial Day”, o sărbătoare federală celebrată luni în Statele Unite, relatează France24 și Agerpres.

Mica sirenă a obţinut încasări de 117,5 milioane de dolari după proiecţiile sale organizate în cinematografele nord-americane. Intriga acestui remake al celebrului desen animat din 1989 de desfăşoară tot în Marea Caraibilor în jurul anilor 1830, în proximitatea ţărmurilor unei insule fictive.

În apa mării trăieşte Ariel (interpretată de Halle Bailey), o sirenă de 18 ani, cea mai tânără dintre cele şapte fiice ale regelui Triton (interpretat de Javier Bardem), care conduce oceanele din regatul său submarin.

„De un deceniu, Disney a făcut ca remake-urile live-action ale filmelor să devină un fenomen puternic”, a declarat analistul David A. Gross de la cabinetul FranchiseRe. El notează totuşi că noul film a înregistrat o performanţă mai puţin bună în primul său weekend de proiecţii în comparaţie cu cele reuşite de The Lion King în 2019 (191,8 milioane de dolari) şi Beauty and the Beast în 2017 (174,8 milioane de dolari).

Noul film Mica sirenă a fost criticat de unii în mediul online și în zona conservatoare din Statele Unite ca fiind „woke” din cauza faptului că rolul lui Ariel este interpretat în premieră de o actriță de culoare. (sursa)

Articolul precedentCum inflamează spiritele președinta Katalin Novak, premierul Viktor Orban și alți lideri din Ungaria
Articolul următorConsiliul Naţional al Elevilor solicită o procedură de urgenţă pentru înscrierea elevilor la Bacalaureat: Incertitudinea din rândul elevilor din ani terminali creşte cu fiecare zi în care această situaţie persistă