În ciuda unor mitologii mincinoase, sârbii nu ne-au fost NICIODATĂ frați. Iar abuzurile la care este supusă minoritatea românească din Serbia, ajunsă aproape de ANIHILAREA completă – la fel ca în Ucraina pe care vrem noi să o apărăm de ruși!…, stau dovadă!


Marinika Tepić (47 de ani), politician sârb de origine română și cap de listă al unei formațiuni de opoziție pentru alegerile parlamentare de anul viitor, este ținta unor atacuri dure în Serbia, potrivit Rador. Tonul l-a dat regizorul Dragoslav Bokan, un apropiat al președintelui Aleksandar Vučić, care a numit-o pe Marinika Tepić „dușman național” la un post tv cu acoperire națională.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a condamnat discursul urii pe criterii etnice, după ce vicepreședintele Partidului Libertății și Dreptății (SSP), Marinika Tepić, a fost numită „românca dușman al Serbiei și sârbilor”, dar a continuat atacurile la aceasta: „Condamn cu fermitate pe cei care jignesc pe cineva doar pentru că sunt de altă etnie, dar Marinika Tepić este o mincinoasă și a făcut totul împotriva statului nostru, la fel ca și Dragan Djlas ( președintele SSP, partid de opoziție în Serbia; n.r.). Eu respect românii, ucrainenii, bosniacii și ungurii și nu permit nimănui să-i jignească pentru că au altă etnie ” – a declarat Vučić, adăugând că „toți cetățenii Serbiei trebuie să aibă aceleași drepturi și în calitate de președinte va lupta pentru respectarea acestui principiu”, potrivit Rador.

Dragoslav Bokan a fost șeful unei organizații paramilitare sârbe în anii 90.

După atacul la Marinika Tepić, Secretariatul pentru educație, reglementări, administrație și minorități naționale al Provinciei Voivodina a făcut apel la organele competente să adopte măsurile necesare, astfel încât limbajul urii și intoleranța interetnică să nu devină standard.

Și ambasada României la Belgrad a condamnat declarația regizorului Dragoslav Bokan, în care acesta jignea vicepreședintele SSP, Marinika Tepić, numind-o „dușman național”. Ambasada României la Belgrad condamnă cu fermitate „limbajul urii față de minoritatea română din Serbia, manipularea mediatică a apartenenței etnice în scopuri politice și răspândirea de știri false despre românii din Serbia, catalogându-i drept dușmani naționali”.

În comunicatul ambasadei se adaugă că astfel de declarații „încalcă principiile bunei conviețuiri și contribuția minorității românești la bogăția culturală și dezvoltarea socio-economice a statului sârb”. Ambasada României mai arată că în Europa secolului 21, România și Serbia sunt state vecine în care contribuția fiecărui cetățean la progres și integrare socială nu mai trebuie evaluată în funcție de etnie. În același timp, Ambasada României la Belgrad își exprimă regretul că o televiziune cu acoperire națională a transmis o astfel de declarație și nu a sancționat atacurile la etnia unei persoane.

Marinika Tepić  s-a născut în 1974 într-o familie de etnici români din Pancevo (Vojvodina). Ea a studiat psihologia la Universitatea din Belgrad, a fost profesor și ziarist, apoi a intrat în politică. Ea este cunoscută drept militantă pentru drepturile omului și drepturile minorităților. A fost deputat în Parlamentul Serbiei. (sursa)

Articolul precedentCe spune mediul de business despre propunerea guvernului Ciucă de limitare a salariului minim la 2 ani, după care va fi majorat obligatoriu: Cine are angajaţi cu salariul minim îi va concedia şi reangaja, pentru a evita legea
Articolul următorRușinea Europei! Medic german acuzat că a vaccinat 20.000 de persoane cu un ser dezvoltat de el