Ministrul interimar al Sănătății Victor Costache a fost întrebat, ieri, de jurnaliști, cum vede faptul că, în perioada următoare, de Paști, mulți români din Italia ar putea fi tentați să se întoarcă acasă, deși există pericolul coronavirusului.

”Vă voi răspunde ce i-am răspuns și fratelui meu, care este în Milano, va fi în izolare 15 zile dacă vine în țară. Este bine în această perioadă să înțelegem contextul în care ne aflăm și să ne limităm deplasările. Recomandăm să limităm deplasările, inclusiv … sigur că da, fiecare își ia propria hotărâre, dar este important să transmiteți și dvs. informația, recomandarea noastră este să limităm deplasările.” – a spus ministrul interimar al Sănătății.

Întrebat dacă se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de infectări cu coronavirus în perioada sărbătorilor de Paști, Costache s-a arătat optimist.

”Sperăm să avem o creștere lentă, din câte am văzut, țările din Uniunea Europeană sau la nivel mondial, deocamdată în China s-a reușit o scădere, dar acolo a fost o creștere rapidă, o creștere exponențială la început, care acum s-a frânat.” – a mai spus Victor Costache.

Articolul precedentPrimele cazuri de coronavirus în Ungaria
Articolul următor50.000 de Euro pentru tinerii fermieri!