Florin Cîțu este, la bază, un speculant. Nu o spunem noi. O spune: Libertatea, Capital, Cotidianul, Evenimentul Zilei sau Ziarul Financiar. O fi destul?…

Azi, speculantul împotriva Leului din 2008 (CRIZĂ!), spune că are vești proaste pentru socialiști și anume scăderea inflației în August 2020 față de August 2019 – ca și cum socialiștii, curentul politic ce de două secole apără angajații și clasa muncitoare de apăsarea capitalismului sălbatic (de Cîțu, adică!), ar fi ceva rău. Nu este.

Ministrul speculant spune că aceasta este o dovadă a modului în care PeNeLe a gestionat ceea ce el numește – FĂRĂ NICIUN TEMEI, repetăm: FĂRĂ NICIUN TEMEI, cea mai gravă criză din ultimii 100 de ani.

Iar aici veștile chiar se opresc. Și începem să gândim. Cu mintea noastră. Ori în locul lui Cîțu, care e FOARTE prost (economist), ori pentru noi înșine, ca să ne apărăm de nesimțirea cruntă cu care ne agresează și ne jignește inteligența.

Scăderea prețurilor și a inflației, domnule-mare-economist-educat-se-zice-în-SUA-și-speculant-dovedit-împotriva-Leului, se datorează scăderii activității și cererii pe piață tocmai pentru că, spre deosebire de alte guverne europene, guvernul PeNeLe A GESTIONAT DEZASTRUOS ACEASTĂ CRIZĂ care nu e nici pe departe cea mai mare din ultima sută de ani. Nu e nici măcar aproape de cea din 2007-2008 la nivel financiar, când tu speculai împotriva românilor. Mincinosule! Nesimțitule! Cîțule. Non-SOCIALISTULE!

Revenind la așa-zișii economiști, precum Cîțu… EI, nu altcineva, sunt vinovați prin prostia lor imensă și lăcomia lor colosală – specifică prostului, de criza din 2007-2008, care a fost, DA, cea mai gravă criză de la cea din deceniul trei al secolului trecut. 2008… Cam pe când Cîțu speculantul, paria împotriva Leului și a românilor. Lepră!

Și, revenind la socialism, ca să știe și Cîțu și trompetele/țucalarii lui, inclusiv din Bihor: ziua săptămânală de odihnă, asigurări medicale, concediu plătit, salariul minim, PENSII, sufragiu universal, egalitate între femei și bărbați, protecție socială, egalitatea de șanse, chirii controlate, apartamente pentru tineri, alocații pentru copii, ȘCOALĂ gratuită, SĂNĂTATE gratuită, democrația – fasciștilor, TOATE au venit din lupta socialiștilor pentru drepturile angajaților în fața capitaliștilor sălbatici. Iar lista se poate întinde pe zeci de rânduri. La fel ca și cea în care partidele de dreapta (precum PeNeLe) s-au opus progresului și justiției sociale. Leprelor!

Există o singură întrebare, oameni buni: până când îi mai răbdăm?

Adrian Ocean

Articolul precedentCorupția și incompetența (PNL) continuă să ucidă!
Articolul următorAnaliză Deutsche Bank: Omenirea va intra într-o „Eră a Dezordinii”, accelerată de pandemie