Ministerul Sănătății a anunțat, marți seara, că a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, în condițiile în care se înregistrează 2.000 de cazuri în 29 de județe.

  • Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că declararea epidemiei înseamnă că pe termen limitat se face vaccinarea mai rapidă cu prima doză – în loc de administrarea la vârsta de un an, aceasta se va face la copii de 9 – 11 luni.

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”, a anunțat Ministerul Sănătății.

„În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe”, se arată în comunicatul ministerului. 

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) precizează însă, în raportarea valabilă la 1 decembrie, că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate de la 1 ianuarie 2023 până la data de 30 noiembrie 2023 este 1.855, dintre care în ultima săptămână a lunii noiembrie s-au înregistrat 192 de cazuri. (sursa)


Articolul precedentGHINION! Ministrul penelist al energiei ia partea băieților deștepți, care vor să vândă scump, în defavoarea prosumatorilor, care produc ieftin!
Articolul următorCJ Bihor vrea să subvenționeze zboruri spre Varșovia, considerate de interes public, dar care, conform definiției UE, nu sunt viabile din punct de vedere comercial! Suma nu este cunoscută