boardingpass.ro: CJ Bihor are în plan subvenționarea unei rute regulate între Oradea și Varșovia, potrivit unui proiect care urmează să fie votat azi.

Documentele analizate de BoardingPass indică faptul că această rută aeriană ar trebui să fie operată ca obligație de serviciu public (OSP), iar programul se va întinde pe o perioadă de patru ani.

Regulamentul european privind obligațiile de serviciu public stabilește condițiile în care operatorii de transport aerian pot beneficia de compensațiisau de drepturi exclusive din partea autorităților publice pentru a presta servicii publice de transport care sunt de interes general, dar nu ar fi viabile altfel din punct de vedere comercial.


Confom BoardingPass, compania aeriană care ar fi candidată ideală la acest program este LOT Polish Airlines, deținută de guvernul de la Varșovia.


Ofertele trebuie depuse în termen de 61 de zile de la publicarea anunțului de participare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Valoarea compensației nu a fost stabilită de CJ Bihor ci va fi calculată în funcție de valoarea costurilor și veniturilor preconizate.

Conform CJ Bihor, ofertantul pentru operarea rutei Oradea – Varșovia poate utiliza un subcontractant. (Gabriel Bobon)

citiți mai multe pe boardingpass.ro

Articolul precedentMinisterul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național / Aproape 2.000 de cazuri înregistrate în 29 de județe
Articolul următorPRESA. Doar cerul e deasupra penalilor lui Bolojan