Coordonatorul DSU Raed Arafat s-a enervat vineri dimineață la Spitalul Matei Balș, unde a avut loc un incendiu soldat cu patru morți. El a devenit nervos când a fost întrebat cum este posibil ca după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț să se întâmple încă una de o asemenea amploare. “Este revoltă în capul dumneavoastră”, i-a spus el jurnalistului care l-a întrebat cum s-au derulat controalele în spitale care fuseseră anunțate.

“Dacă ați venit să urlați la noi, aici intervenția v-am explicat. Urlați dumneavoastră. Este revoltă în capul dvs. Până vedem care este situația….

Lăsați situația până o să vină pompierii să vă spună care e motivul. V-am dat toate detaliile.

Ultimul control aici a fost în noiembrie 2020.

Tonul dumneavoastră…”, a strigat nervos Raed Arafat.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș. Au fost evacuați în jur de 120 de pacienți. Inițial autoritățile au anunțat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit și el.

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a declarat secretarul de stat Raed Arafat vineri dimineață, la locul incendiului în care au murit patru pacienți.

Conform comandatului intervenției, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate 4 saloane, cu degajari mari de fum, cu posibilități de extindere

La spital au fost mobilizați aproape 100 de medici și asistenți.

Au fost evacuate aproximativ 44 de persoane către spitalele de urgență, restul evacuate către celelalte pavilioane din spitalul Matei Balș. Din cei 44 de pacienți, doi erau în stare mai gravă.

Toți pacienții care au fost internați erau conectați la oxigen, sunt pacienți Covid, în stadiu mediu spre sever.

Clădirea care a ars a fost construită în 1953 și a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat Raed Arafat. (digi24.ro)

Articolul precedentRomânia, pe locul 81 din 98 de țări analizate, într-un top al celor mai eficiente răspunsuri la pandemie
Articolul următorIncendii produse în spitale şi unităţi farmaceutice (cronologie 2010-2021)