Recent deținătoare a portofoliului Sănătății, Mihăilă a spus pentru site-ul Politico.eu că nu trebuie îndreptată vina doar către scepticismul popular pentru vaccinare, ci și spre guvern. S-a inclus și pe ea: „Pentru că am relaxat prea repede mesajul nostru despre cât de necesar este vaccinul”.

Politicianul Ioana Mihăilă, expertul Răzvan Cherecheș, ambii din România, Vanya Rangelova, epidemiolog din Bulgaria, și Ramunė Kalėdienė, decanul Facultății de Medicină din Vilnius, sunt printre cei care au încercat să explice de ce țările lor au avut „O vară pierdută”, așa cum își intitulează site-ul Politico.eu articolul despre numărul dureros de morți înregistrat astăzi de câteva țări din estul Europei. 

Mihăilă, fost ministru al sănătății din partea USR în guvernul Cîțu, a spus că „cea mai bună pregătire pentru valul 4 ar fi fost o campanie eficientă de vaccinare”. 

Ioana Mihăilă nu aruncă responsabilitatea pe campanie în sine, notează publicația de la Bruxelles, și recunoaște că nu doar scepticismul oamenilor față de vaccin, ci și semnalele administratorilor țării poartă o responsabilitate.

„Am relaxat prea repede mesajul nostru despre cât de necesar este vaccinul”, a declarat politicianul USR. 

Ziariștii reamintesc că țările care au acum probleme majore, România, Bulgaria, Letonia, sunt exact statele din UE unde populația are cea mai puțină încredere în autorități, citând un studiu Eurofound.

Citeşte întreaga ştire: Fostul ministru USR Ioana Mihăilă recunoaște pentru presa de afară că tot Guvernul, inclusiv ea, a greșit nepregătind valul 4

Articolul precedentLa mulți ani, Oradea noastră dragă! Chiar dacă te-au lăsat cu vreo 300 din 900 de străzi neasfaltate și peste 200 fără canalizare
Articolul următorProiectul privind vaccinarea obligatorie va merge în Parlament, în procedură de urgență, anunță Cseke Attila