Un deputat USR dezvăluie miza păstrării lui Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului Sănătății în ciuda imaginii sale dezastruoase în rândul opiniei publice și în ciuda tuturor tragediilor care nu doar că nu se mai termină, dar par că se înmulțesc pe zi ce trece – scrie printreranduri.net.

„Să-i dăm lui Vlad Voiculescu timp! Sunt convins că Vlad are nevoie doar de puțin timp ca sa demonstreze că e omul cel mai potrivit pentru Sănătate.

Toate rețelele care au furat Sănătatea s-au unit împotriva lui Vlad. De ce? Pentru că spre acest domeniu vor veni mulți bani de la UE pe fondul pandemiei. Vlad este un gatekeeper, un fel de paznic pentru ca aceste miliarde de euro să nu se scurgă, din nou, în buzunarele firmelor dumnezeilor din sănătate cu rețelele politice și economice din jurul lor, construite în 30 de ani.

Am convingerea că Vlad va reuși să stârpească acest rău daca-i dăm timp. Ei nu vor sa i-l mai dea. Noi trebuie sa rămânem în jurul lui. Dacă Vlad pică, pică un principiu. Și va fi mult mai ușor să-i ia la țintă, unul câte unul, pe toți cei dintre noi care vrem schimbare adevărată și ca banii să fie cheltuiți pentru cetățeni și nu pentru rețele de interese.

Toți pentru unul, unul pentru toți!”, scrie deputatul USR de Bihor, Silviu Dehelean pe Facebook.

Așadar , asta era, de fapt, miza păstrării cu orice preţ a lui Voiculescu la Sănătate!? Nu sănătatea oamenilor, ci miliardele de euro! Banii!

Pe fondul pandemiei vor veni foarte mulți bani de la UE și Vlad Voiculescu are rolul de paznic la bani. Adică banii ăia mulți să nu se mai scurgă către buzunarele cui nu trebuie, ci către buzunarele cui trebuie. Pentru că „rețeaua” USR e mult mai bună decât alte rețele.

E foarte simplu, nimic complicat! Era și evident! USR insistă cu Voiculescu la Sănătate pentru că doar el și numai el poate împărți banii europeni către clientela proprie. Că doar nu de bun specialist l-au pus ministru al Sănătății. În primul rând, studiile sale sunt destul de dubioase, în al doilea rând nici măcar nu e medic. Deci are alte calități. Acum am aflat și care: e un paznic bun pentru ca banii din Sănătate să nu se scurgă cumva în alte rețele decât cele care „trebuie”!

Și mai are o altă calitate foarte importantă: e fiul lu’ tata și nepotul lu’ unchiu’. Tatăl său a fost dovedit colaborator al Securității, iar unchiul Nyk Voiculescu, ghiciți cu ce se ocupă? Ați ghicit! Cu vânzarea de medicamente! Ups. Deci familia Voiculescu are interese directe foarte mari în domeniul medical, iar prezența nepotului este un mare atu pentru „lobbystul” Nyk Voiculescu. Banii rămân în famiglie!

Iar în acest context și mesajul de susținere al vicepremierului Dan Barna capătă o altă „dimensiune”: ”Nu este un diamant în ceea ce înseamnă managementul sistemului de Sănătate, dar este de departe cea mai bună opțiune pe care o avem în acest moment”.

Vorba lui Radu Herjeu: din milioanele de specialiști care salvează țara, cea mai bună variantă (de departe!!!) pentru reformarea sistemului de sănătate e un om care n-are nicio legătură cu acesta și care are nevoie zilnic de peste 20 de consilieri ca să-și pună sau NU masca, când e singur cu ei și cu cameramanul? Măi să fie!

Știți zicala aia veche cu lupul paznic la oi? Cam așa a ajuns și Vlad Voiculescu paznic la bugetul Sănătății în Guvernul de „dreapta” PNL-USR+UDMR. (printreranduri.net)

Articolul precedentBarna: Voiculescu nu e un diamant în ceea ce înseamnă managementul sistemului de sănătate, dar e de departe cea mai bună opțiune a coaliției
Articolul următorReacția lui Orban, întrebat despre achiziţiile din perioada când era premier: „Nu sunt obligat să vorbesc”