Trecutul politic l-a ajuns din urmă pe Klaus Iohannis: contradicție între faptele și declarațiile președintelui

Președintele Klaus Iohannis susține că o moțiune de cenzură a PSD-ului împotriva actualului Guvern este una fără rost, asta pentru că mai avem puțin timp până la alegeri. Iohannis ”uită” că în 2009 era premierul desemnat al alianței PSD-PNL, atunci când au dat jos Guvernul Boc, tot cu o lună înaintea alegerilor locale și în plină criză economică.

”Atunci când a fost înlăturat, din fericire, Guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a știut că avem – și avem și astăzi – un guvern minoritar, care trebuie să gestioneze afacerile publice până când se fac alegeri parlamentare. Dacă la început toată lumea a înțeles că cineva trebuie să guverneze și, din fericire, este un guvern responsabil, după scurt timp, PSD a făcut o pasiune din a depune moțiuni de cenzură, trebuie, nu trebuie. După părerea mea, nu trebuie, este o măsură strict populistă, electoralistă, fără niciun rost. Mai sunt puține luni până la alegeri. Pentru ce să depui moțiune de cenzură doar așa, să arăți că în continuare te opui bunului mers al treburilor publice? Probabil de asta vrea să convingă PSD, că se opune unui guvern care gestionează criza, se opune unui guvern care pregătește alegerile.”, spune Klaus Iohannis.

Narcisa Iorga, fost membru CNA, face o observație interesantă: Iohannis a fost actor principal în debarcarea Guvernului Boc, în anul 2009, cu o lună înaintea alegerilor locale. De menționat că și în 2009, România se confrunta cu o puternică criză economică.

”Fapte:

1. În 13 octombrie 2009, cu doar o lună și 10 zile înainte de alegerile prezidențiale, guvernul Emil Boc a fost demis prin moțiune de cenzură. Propunerea PNL și a PSD pentru funcția de premier a fost Klaus Iohannis (v. foto de la confruntarea Mircea Geoană – Traian Băsescu pentru Președinție).

2. În 27 aprilie 2012, guvernul Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis prin moțiune de cenzură înaintată de USL. Mai erau 7 luni până la alegerile parlamentare și numai o lună până la alegerile locale.

3. În 5 februarie 2020, guvernul Orban a forțat moțiunea de cenzură, sacrificând alegerea primarilor în două tururi, doar pentru ca PNL și Klaus Iohannis să pună în aplicare strategia alegerilor anticipate. Chiar dacă pandemia Covid 19 era deja subiect de actualitate pe mapamond, în România se vorbea numai despre anticipate. Atunci, mai erau 10 luni până la alegerile parlamentare și vreo trei până la locale.

Așadar, când dl Iohannis vorbește despre ”pasiunile” pe-se-de în privința moțiunilor de cenzură ”neavenite”, ar fi bine să mai dea câte un search pe goagăl, dacă a uitat cumva că a participat direct la asemenea pasiuni, încă din 2009 încoace. Dacă n-are timp, poate caută consilierii și propaganda de pe Facebook. Să-l ajute să nu se facă de râs în fața unora care țin minte.”, scrie Narcisa Iorga. (sursa)


Articolul precedentProducătorii locali sunt alungați de consilierii PNL din Oradea!
Articolul următorIoan Mang: Spre deosebire de alții, noi am lucrat întotdeauna pentru oameni. Totul pentru bihoreni!