Guvernul Cîțu trebuie dat jos! Aceasta este o prioritate politică a PSD care, pentru binele oamenilor și al economiei țării, se impune de urgență!

PSD va depune moțiune de cenzură și va mobiliza tot sprijinul parlamentarilor responsabili care vor să prevină adâncirea României într-o catastrofă economică și socială.

Decizia în unanimitate a Consiliului Politic Național a fost ca moțiunea de cenzură să fie depusă în momentul in care vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă. Nu vrem să depunem moțiune de dragul de a depune sau pentru a face spectacol politic. Ne dorim să scăpăm România de acest guvern catastrofal. De aceea am luat decizia să depunem moțiune în momentul în care avem numărul necesar pentru ca moțiunea să treacă.

Sunt doar două posibilități să scăpăm România de acest guvern catastrofal: moțiune de cenzură sau demisia penalului Cîțu, cerută de oameni în stradă.

Temele esențiale ale moțiunii de cenzură vor fi creșterea explozivă a prețurilor și scăderea abruptă a nivelului de trai, dezastruoasa gestionare a campaniei de vaccinare, dar și denunțarea rușinii mondiale că guvernul României este condus de un penal și țepar.

Cîțu trebuie să plece! Este compromis total, este profund vulnerabil și reprezintă un risc de securitate națională fără precedent intern, dar și internațional.

Distinct de moțiunea de cenzură prioritatea de prim rang a PSD în sesiunea parlamentară care începe mâine, 1 Septembrie va fi promovarea unui pachet de legi care să protejeze românii față de scumpiri și, implicit, scăderea nivelului de trai. În acest pachet legislativ vom include:

  1. Legea consumatorului vulnerabil unde PSD are amendamente foarte importante, precum: o Extinderea numărului persoanelor care primesc ajutor de încălzire o Indexarea anuală a ajutorului de încălzire cu rata inflației o Creșterea ajutorului acordat pentru fiecare tip de sistem de încălzire
  2. Acordarea salariului minim în funcție de studii, vechime și calificare astfel încât salariatul să fie plătit corect, la valoarea reală a muncii sale.
  3. Susținerea firmelor românești prin acordarea de stimulente financiare pentru creșterea producției fabricate aici, în România.
  4. Finanțarea afacerilor inovative din domeniul energiei verzi și a digitalizării.
  5. Un program strategic de stimulare a procesării în agricultură. Ideea esențială a politicii economice a PSD este ca ceea ce este produs în România să fie și prelucrat în România pentru a ajunge pe masa românilor astfel încât să crească numărul firmelor și al angajaților din România și să scadă deficitul comercial agroalimentar catastrofal din prezent – 2,9 miliarde de euro; este anormal ca România să exporte grâu și să importe pâine congelată.

O altă prioritate a PSD este ca inițiativa „Fără penali în funcții publice” să fie adusă cu prioritate pe ordinea de zi a camerei decizionale, Senatul. Românii trebuie să afle adevărul, să vadă cine susține și votează ”fără penali” și cine se opune. PSD va vota această lege și așteaptă să vadă un referendum ”Fără penali” organizat de un premier PENAL. (sursa)

Articolul precedentNu există șosele ale morții! Doar ȘOFERI ai morții.
Articolul următorSpitalul Județean: O evidentă lipsă de mână și ochi de bun gospodar