Un buget de peste 530 de milioane de lei pentru finanțare în agricultură a fost aprobat în ședința de guvern de miercuri, 30 martie, se arată într-un comunicat de presă pubicat pe pagina oficială a Executivului.

În declarațiile susținute a începutul ședinței, premierul Nicolae Ciucă a ținut să precizeze că, din cele 24 de jaloane și ținte pe care Guvernul le-a avut de îndeplinit pentru Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) până la încheierea Trimestrului I din acest an, la momentul de față sunt închise 11 jaloane și ținte, urmând ca încă 5 să fie închise în ședința de guvern de astăzi, iar celelalte 8 până mâine, în ceea ce privește ordinele de ministru și alte documente interne.

De asemenea, premierul a făcut referiri speciale cu privire la finanțarea pe care Guvernul o pune la dispoziție fermierilor și operatorilor din industria agroalimentară.

„În ceea ce privește domeniul economic vom asigura accesul la finanțare întreprinderilor din agricultură. Prin această decizie, dorim să încurajăm afacerile în zona rurală. Prin memorandumul pe care îl vom aproba astăzi, Programul Rural Invest va beneficia de un buget de 530 de milioane lei, iar el este destinat susținerii agriculturii și industriei alimentare românești, astfel încât să poată să devină mai competitive și, de asemenea, să putem să valorificăm potențialul agricol, ținând cont de tot ceea ce înseamnă evaluarea și posibilele evoluții în asigurarea produselor agricole”, a declarat Nicolae Ciucă. (sursa)

Articolul precedentACTIVITATEA DSVSA BIHOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE 2022
Articolul următorCîmpeanu schimbă anul şcolar din temelii: Fără semestre sau trimestre! Elevii vor avea 5 module şi 5 vacanţe, dar scapă şi de teze