Participarea PSD la actul guvernării începe să își arate beneficiile pentru tot mai mulți români – a spus deputatul Ioan Mang într-o declarație susținută în Parlament.

După ce am reușit să impunem pachetul de măsuri sociale, precum și cele destinate combaterii crizei energetice și susținerii economiei naționale, iată că, suntem pe punctul de a îndeplini încă un obiectiv politic major, acela de a proteja cetățenii români față de standardele duble practicate de unii comercianți din Uniunea Europeană.

Salut pe această cale demersul ministrului PSD al Economiei, domnul Florin Spătaru care a inițiat un act normativ prin care sunt introduse sancțiuni severe pentru firmele care comercializează în România produse aparent identice, dar de o calitate inferioară față de cele vândute în alte state membre ale Uniunii Europene. Conform ordonanței adoptată săptămâna trecută de Guvernul României, în cazul în care produsele comercializate în România au caracteristici semnificativ diferite față de cele oferite altor cetățeni europeni, firmele vor avea obligația de informa în mod clar consumatorii români asupra diferențelor calitative, astfel încât aceștia să poată decide în deplină cunoștință de cauză dacă le cumpără sau nu. Consider că este un pas necesar și așteptat de românii care s-au săturat să fie păcăliți de comercianți, plătind prețuri ”europene” pentru produse de o calitate inferioară.

Partidul Social Democrat rămâne și pe mai departe un susținător al protecției drepturilor consumatorilor. Considerăm că este firesc și normal ca cetățenii români să se bucure de un tratament egal față de toți ceilalți cetățeni europeni. În acest sens, combaterea standardelor duble practicate de unii comercianți europeni în defavoarea consumatorilor români a reprezentat și va rămâne pentru PSD un obiectiv politic major.

Un alt obiectiv complementar, dar la fel de important, îl constituie și combaterea speculei. PSD continuă să vină cu soluții pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente sau la alte produse de strictă necesitate. Pe lângă programul „Sprijin pentru România” și înăsprirea sancțiunilor pentru încălcarea normelor privind protecția consumatorilor, PSD pregătește soluții legale clare pentru sancționarea speculei prin care unii operatori economici vor să se îmbogățească, în mod incorect, prin creșterea artificială a prețurilor, în dauna a milioane de români cu venituri mici. Nu putem sta pasivi în timp ce speculații încearcă să profite de situația de criză. Nu putem sta pasivi când milioane de români, pensionari sau angajați de bună credință care muncesc din greu pentru a-și asigura un trai decent sunt păcăliți. Nu putem să nu facem nimic când vedem că toată truda lor, tot ceea ce reușesc să câștige într-o lună, este speculată într-un mod necinstit. PSD a fost și rămâne partidul care are grijă de angajații, de pensionarii țării, de categoriile defavorizate – a mai spus președintele PSD Bihor.

Declarație politică, Camera Deputaților, 04.05.2022

Articolul precedentScumpirile nu se potolesc. BNR: Vom avea o inflaţie de 2 cifre, încă cel puţin un an
Articolul următorRomânia, unul dintre cei mai mari angajatori din energia solară la nivel european? În cel mai bun scenariu, numărul de joburi sare de 50.000 în 2025