Președintele PSD Bihor, deputatul Ioan Mang a susținut astăzi o conferință de presă la sediul organizației județene. Acesta a prezentat poziția social democraților bihoreni cu privire la nedreptățile făcute de conducerea PNL Bihor cetățenilor din Aleșd sau Cheriu, deocamdată, afectați de exproprierile impuse de către președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan. De asemenea, Ioan Mang a răspuns și acuzațiilor, venite dinspre PNL, referitoare la așa-zisa blocare, în Consiliul Județean, a unor proiecte de investiții inițiate de conducerea penelistă.

Ioan Mang a spus răspicat că nimeni nu blochează atragerea de bani europeni, iar exproprierile cărora li s-au opus consilierii județeni ai PSD nu afectează în niciun fel atragerea de fonduri UE, CJ Bihor având doi ani la dispoziție pentru a-și pune în ordine proiectele și, mai mult, banii fiind asigurați de Guvernul României, nu din fonduri de la Uniunea Europeană!

Ideea unei centuri metropolitane, cu patru benzi, a fost a lui Ioan Mang, a amintit liderul social democrat și a fost prezentată încă din anul 2019. Nu avem cum să ne opunem ideii – a mai adăugat acesta.

Actualul așa-zis inel metropolitan este prevăzut de către Ilie Bolojan cu doar două benzi și trece pieziș printre terenurile agricole exploatate de către mai mulți localnici. Dacă traseul drumului nu va fi modificat și va afecta proprietatea privată a oamenilor, mai ales că există variante, nu vom susține această idee. Noi credem, a spus Ioan Mang, că în cel mult o lună CJ Bihor ar putea face modificările necesare.

Nu președintele PSD Bihor, a declarat Ioan Mang, spune consilierilor PSD cum să voteze în Consiliul Județean. Asta se întâmplă altundeva… Dar dacă majoritatea lor au o anumită opinie, aceasta este adoptată de tot grupul. Ar fi fost trist, a spus Ioan Mang, să mergem să discutăm cu oamenii afectați, iar apoi, în CJ, să votăm pentru exproprieri. Nu avem altă cale decât să fim alături de cetățeni. Facem politică pentru oameni și nu pentru imaginea noastră personală.

În schimb, a spus Ioan Mang, conducerea actuală a CJ Bihor nu a stat de vorbă cu cetățenii afectați pentru că nu are acest obicei.

Ioan Mang a amintit și de blocajele, unele ridicole, altele grave pentru cetățeni, făcute vreme de patru ani, de către consilierii județeni ai PNL pe vremea fostei conduceri, din 2016 până în 2020.

PATRU ANI de zile, a spus Ioan Mang, PNL a blocat în CJ o serie de investiții planificate. Până în iunie 2020 consilierii PNL nu au fost de acord cu reabilitarea drumului județean Salonta – Tinca. La Beiuș au avut nevoie de cinci ședințe pentru a vota reabilitarea Drumului Apusenilor. Patru ani, consilierii județeni ai PNL Bihor nu au votat inventarul Consiliului Județean. Azi, când nedreptățesc cetățenii, se așteaptă să le votăm orice proiect. Noi nu pentru asta am fost votați de către oamenii care ne-au dat votul – a spus președintele PSD Bihor.

La Aleșd, a mai dezvăluit Ioan Mang, se vorbește despre Centură dar, ca și în cazul drumului expres din Oradea, botezat pompos ca să motiveze cheltuirea banilor, este de fapt o stradă care abia ocolește Primăria.

Cetățenii se declară păcăliți de Ilie Bolojan, a spus președintele PSD Bihor.

Articolul precedentCod galben de caniculă în Bihor vreme de patru zile!
Articolul următorMulțumim încăpățânării doamnei Pelosi!… China a lansat rachete balistice. Taiwanul a activat sistemele de apărare