Mihai Radu: Iar am scăpat taxarea în rahat. Amintiți-vă de negocierile pentru împărțirea banilor din PNRR – sau actuala coaliție de guvernare, cum i se mai spune –, amintiți-vă cum Rareș Bogdan se umpluse tot pe la bot de ideologie. Trebuie să ne armonizăm pozițiile, inclusiv poziția capră, trebuie să ne flexibilizăm noada, trebuie să ne… Așa zicea domnul Rareș în timp ce colegii transpirau ca vitele nopți întregi la împărțeli de ministere și de prefecturi și de miliarde.

Pentru câteva zile, uimitor, chiar s-a discutat despre taxare. Despre taxarea muncii, despre taxarea luxului, despre taxarea proprietății și, la mișto, bineînțeles, despre taxarea marilor companii. A fost un wrestling fiscal de cea mai joasă speță care s-a încheiat în logica adevăratelor ideologii ale acestor două partide: PSD a reușit să mărească pensiile cu un leu, iar PNL a reușit să înghețe totul pentru anul care vine. PSD a reușit să arunce niște firimituri unei populații zombificate de sărăcie, inflație și umilințe, iar PNL a reușit să rămână în haina mizerabilă a contabilului: nu avem bani, nu sunt bani, nu vor fi bani, uitați de bani. După care s-au dus și i-au supt-o deficitului până i-au rămas adidașii mari. PSD s-a luptat pentru oameni – a dat ceva, atât cât s-a putut –, iar PNL s-a luptat pentru alți oameni – cei care cred că să mărești pensii e o crimă.

Dar, vorba aia, lasă că va veni inflația aia mare, ultima, care ne va îngropa pe toți și vom scăpa de chinul ăsta. Amin. (catavencii.ro)

Articolul precedentRomânia, locul 6 în Europa în 2021 prin prisma celor mai mari creşteri bursiere: indicele principal BET, plus 33,2%. Pe primul loc sunt estonienii, cu 49%
Articolul următorSă fi fost imunizarea naturală (și vaccinarea) SOLUȚIA de la bun început?