Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, în şedinţa Executivului, că în premieră Guvernul finanţează prin Fondul pentru mediu, programul „Rabla pentru tractoare”.

Astfel, micii fermieri primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro iar bugetul alocat este de 500 milioane lei. De asemenea, Guvernul alocă 1,85 miliarde lei în vederea finanţării proiectelor europene din domeniul transporturilor.

”În premieră, finanţăm prin Fondul pentru mediu, programul „Rabla pentru tractoare”. Susţinem producţia internă de tractoare şi ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro. Bugetul alocat este de 500 milioane lei, iar mecanismul va fi unul cu minim de birocraţie”, a spus premierul în şedinţă.

Premierul a mai anunţat că Guvernul adoptă mai multe decizii esenţiale pentru a susţine în continuare investiţiile.

”Alocăm 1,85 miliarde lei în vederea finanţării proiectelor europene din domeniul transporturilor. Sunt toate proiectele majore incluse aici: Autostrada Sibiu – Piteşti, Centura Capitalei, Drumul Expres Piteşti-Craiova, Autostrada Transilvania, Autostrada Târgu Mureş – Iaşi. În plus, suplimentăm cu 840 de milioane de lei bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru liniile de metrou din Bucureşti şi Cluj, ambele jaloane în PNRR”, a mai spus Ciolacu.

sursa: News.ro

Articolul precedentGuvernul aprobă azi “Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale”
Articolul următorAjutor de la stat de 15.000 lei pentru cuplurile infertile care își doresc copii. Care sunt condițiile