Guvernul va aproba joi, prin ordonanţă de urgenţă, Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale.

“Beneficiarii programului sunt unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale. Autorităţile publice locale din România îşi vor îmbunătăţi calitatea serviciilor publice digitale locale oferite cetăţenilor şi întreprinderilor. Acţiunile prevăzute de Program la nivelul fiecărei autorităţi publice locale includ planificarea şi punerea în aplicare a platformelor digitale, a serviciilor de e-guvernare, aplicaţii si investiţii în infrastructura informatică şi echipamente relevante. Aceste acţiuni vor spori disponibilitatea online a serviciilor publice digitale, ceea ce va ajuta România să atingă obiectivul deceniului digital de 100 % disponibilitate online a serviciilor publice digitale”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Printr-o altă ordonanţă de urgenţă, Executivul va modifica şi completa Legea 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, cu modificările şi completările ulterioare în vederea optimizării procesului de implementare a proiectelor de construire, modernizare, extindere şi reconversie a capacităţilor de producţie şi/sau servicii pentru apărare de interes strategic pentru securitatea naţională.

“Prin modificarea dispoziţiilor Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului în calitate de minister de resort, dobândeşte prerogativele necesare iniţierii şi desfăşurării procedurilor de expropriere pentru cauză de utilitate publică, exclusiv în scopul realizării de proiecte de construire, modernizare, extindere şi reconversie a capacităţilor de producţie şi/sau servicii pentru apărare de interes strategic la nivel naţional, de către operatori economici din industria naţională de apărare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului. (ziare.com)

Articolul precedentPentru prima dată în istorie, România are în 2023 cinci reţele de comerţ alimentar cu afaceri de peste 10 miliarde de lei fiecare! (GRAFIC)
Articolul următorGuvernul finanțează „Rabla pentru tractoare”. Micii fermieri pot obține un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro