COMUNICAT DE PRESĂ

În contextul acuzațiilor lipsite de orice fundament real făcute de președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan privind activitatea Fundației, pentru o informare corectă a bihorenilor, conducerea Fundației ,,Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea dorește să facă câteva precizări menite a clarifica situația.

Având în vedere scopul și obiectivele sale, în anul 2019, Fundația ,,Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea a implementat mai multe proiecte și a contribuit, în calitate de organizator, partener sau colaborator, la organizarea și buna desfășurare a unor evenimente prin care s-a urmărit încurajarea dezvoltării socio-culturale și economice a județului Bihor și a Euroregiunii Bihor – Hajdú-Bihar.

Dintre acestea, pot fi amintite:
– Proiectul ,,Reamenajarea locurilor de joacă pentru copii” – prin care au fost amenajate 10 spații de joacă în municipiul Oradea și alte nouă localități din județul Bihor
– Festivalul „Oul de Paști la Drăgoteni – ediția a XXIII-a” – notorietatea acestui eveniment dedicat tradițiilor depășește de mult granițele județului Bihor
– „Raliul fără frontiere” – un concurs automobilistic la care au participat 32 de echipaje din toată România
– ”Serbările Zăpezii” de la Vârtop – sărbătoare care atrage anual mii de turiști pe pârtia Piatra Grăitoare din județul Bihor
– Festivalul „Fereastră deschisă spre Europa – Carnavalul Florilor” – eveniment organizat împreună cu Primăria Municipiului Oradea
– „Târgul Corvinilor” din Lugașul de Jos
– „Sărbătoarea Cartofului” de la Șinteu – eveniment de tradiție a comunității slovace din județul Bihor
– Zilele comunelor Vârciorog, Borod, Remetea și Sâmbăta
– ”Urban Beats” – concert organizat în premieră în municipiul Oradea cu participarea unor artiști de talie internațională precum C-Block și NANA.

Practic, profilul și activitățile Fundației ,,Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea sunt similare cu cele ale Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), instituție aflată în subordinea Primăriei Municipiului Oradea, cu mențiunea că spre deosebire de activitățile APTOR care se adresează doar orădenilor, evenimentele organizate de Fundația noastră au vizat toți locuitorii județului Bihor!

De asemenea, există și o altă diferență semnificativă între cele două organizații: în timp ce APTOR a gestionat în anul 2019 un buget de aproape 8,4 milioane de lei, Fundația a avut un buget incomparabil mai mic, de doar 2,17 milioane lei, din care a reușit totuși să organizeze evenimente de calitate, care s-au bucurat de aprecierea publicului.

În aceste condiții, se naște următoarea problemă: dacă Fundația a ”risipit” banii publici, așa cum afirmă președintele PNL Bihor, înseamnă că APTOR a risipit de patru ori mai mulți bani publici! Și atunci, oare președintele PNL Bihor de ce mai încurajează activitatea APTOR și o denigrează pe cea a Fundației ,,Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea?

Dincolo de aprecierile subiective și politicianiste ale președintelui PNL Bihor, Fundația ,,Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea va continua să susțină comunitățile locale din regiunea Bihorului, chiar și în condițiile reducerii bugetului fundației cu suma de 500.000 ca urmare a inițiativei și a votului grupului de consilieri județeni PNL-ALDE.

Din punctul nostru de vedere, bihorenii merită în egală măsură cu orădenii evenimente și activități culturale de calitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.