Aflat în plină campanie electorală internă în PNL, Florin Vasile Cîțu a lansat un atac la adresa Parlamentului, pe care îl acuză că se opune reformării țării și că blochează proiectele de legi adoptate de Guvern, de aceea vrea să aplice „reformele” (deocamdată doar niște măsuri de austeritate) prin ordonanțe de urgență – scrie printreranduri.net.

Sunt mai multe legi care au trecut de Guvern și s-au blocat în Parlament. Încă nu le pot explica. Sunt multe reforme blocate în Parlament: desființarea SIIJ, legea PSD pentru companiile străine, alocațiile. Nu se poate să venim în fața românilor cu ceva, iar în Parlament să se blocheze”, a spus Florin Vasile Cîțu. El a declarat că la fel s-a întâmplat și în cazul alocațiilor pentru copii.

Atacul surprinzător la adresa Parlamentului este, de fapt, unul cu mantă la adresa contracandidatului său, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaţilor. Cîțu se poziționează ca un lider activ și reformator, în timp ce Orban e pus în lumină nefavorabilă: dacă blochează reformele sunt blocate în Parlament, iar Orbane șef în Parlament, în mod logic Orban blochează reformele lui Cîțu. Cam acesta a fost mesajul nespus de Cîțu.

Un alt mesaj nespus a fost că odată ajuns președinte la PNL, Cîțu vrea să scape de Orban atât din Coaliția de guvernare, cât și de la vârful Parlamentului. Cîțu se vrea lider unic la PNL nu doar pentru a netezi calea Guvernului său prin Parlament, dar și pentru a avea o poziție solidă și cu autoritate în Coaliție, astăzi, el fiind a cincea roată la căruță după Orban, Barna, Cioloș și Kelemen. 

Declarația belicoasă a premierului Cîțu s-ar putea însă întoarce foarte ușor împotriva sa. În loc să marcheze în poarta lui Orban, Cîțu își pune în pericol propria soartă. Atât în fruntea Guvernului, cât și în partid. Pentru că e semn de inteligență politică să te iei de Parlament și de parlamentari cu o săptămână înainte de moțiunea de cenzură! Oare ce vor zice parlamentarii (prieteni cu Orban) văzând că tu ca premier nu dai doi bani pe ei și ești gata să guvernezi de capul tău, doar cu ordonanțe de urgență? Sigur nu te vor da jos pentru că altul ca tine (de bun) nu vor mai găsi… Și uite așa, Cîțu va ajunge victima propriului său succes! (printreranduri.net)

Articolul precedentBelgia: Un an de închisoare pentru un pasager cu test PCR falsificat pe aeroportul din Bruxelles
Articolul următorNu se mai discută despre PNRR. Locul banilor de la Bruxelles l-a luat învăţarea copiilor cum să se masturbeze?