Fostul premier francez Edouard Philippe a fost audiat la Curtea de Justiție a Republicii și a evitat punerea sub acuzare, primind statutul de ”martor asistat”, anunță BFM TV.

Edouard Philippe a fost plasat sub statut de martor asistat pentru „punerea în pericol a vieții altora” și „abținere voluntară de a lupta împotriva unei catastrofe” în contextul gestionării pandemiei Covid-19, arată G4Media.ro

Acest statut este un statut intermediar între cel de martor și cel de acuzat și oferă drepturi în fața judecătorului de instrucție. De asemenea, se poate schimba pe parcursul procedurii

Investigațiile sunt încă în curs de desfășurare

Fostul premier a fost audiat de cei trei judecători de instrucție din comisia de anchetă a CJR. „Contest cu fermitate acuzațiile care mi se aduc”, a declarat Edouard Philippe, acum primar în Le Havre.

Din iulie 2020, o anchetă judiciară pentru „punerea în pericol a vieții altora” și „omisiunea de a combate o catastrofă” este condusă de CJR și îi vizează pe fostul premier Edouard Philippe, pe fostul ministru al Sănătății Agnès Buzyn și pe succesorul acesteia, Olivier Véran. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.