Cu ocazia conferinței de presă susținută azi la sediul PSD Bihor și transmisă live pe Facebook, Florian Sîrca, vicepreședinte al oragnizației, a prezentat situația campaniei de informare a orădenilor cu privire la taxele și impozitele impuse abuziv de Primărie dar mai ales despre modul de recuperare a acestora!

După 30 de kilometri parcurși prin Oradea, și după multe discuții avute cu orădenii, a spus Sîrca, am constat că Oradea astăzi arată ca și o fabrică privatizată după anii 90! Apare investitorul, angajații își fac speranțe, se modernizează spațiile de lucru, iar oamenilor li se promite că după o perioadă de sacrificii vor avea salarii mari și vor tăi mai bine.

Încet, încet, oamenii constată că ei se sacrifică, dar lucrează tot pe același salariu, nu li se plătesc nici orele suplimentare, și după mai mulți ani de sacrificiu se trezesc tot cu salariul minim. La fel ca și administrația orașului, patronul îi îndeamnă să lucreze în altă parte. Așa arată Oradea acum.

Aș vrea să întrebați mediul de afaceri orădean, a spus Sîrca, care este contribuția Primăriei la creșterea cifrei lor de afaceri. Vă rog să întrebați și orădenii care e contribuția Primăriei la creșterea bunăstării lor și dacă, cumva, au salarii care să le permită să privească cu încredere la anul 2023.

Ca antreprenor, spune Florian Sîrca, constat că situația economică din Oradea se înrăutățește în fiecare zi. Nimeni nu a stat de vorbă cu orădenii până acum ca să îi întrebe care sunt prioritățile lor!

Nu am văzut nici preocupări, deși Primăria Oradea a fost notificată în scris încă din vară, pentru bugetul companiei locale de termoficare, a mai spus Sîrca. Iarna în schimb, vine! În același timp Oradea face și își permite cheltuieli precum cele făcute de Compania de apă, care dă opt milioane de lei pentru o parcare destinată angajaților. Acolo trebuie să meargă banii din majorarea tarifelor la apă și canalizare?

Rog administrația liberală să facă o evaluare onestă asupra a ceea ce urmează să de întâmple 2023 și mai cu seamă asupra a ceea ce se va întâmpla în 2024 din punct de vedere economic! Primul trimestru din anul viitor ne va arăta clar că ne confruntăm, cel puțin, cu o recesiune.

Răspunsul meu ferm, a încheiat Sîrca, la manipularea conform căreia noi, în Oradea, trebuie să aplaudăm doar, să acceptăm tot ce ni se livrează și să elogiem administrația, este acela că nu tac, nu mă mut din Oradea și nu accept să fiu redus la tăcere de cei mandatați să administreze banii încredințați de orădeni!

Articolul precedentBugetul Oradiei este asigurat nu din fonduri UE, ci din buzunarul orădenilor! Iată cifrele
Articolul următorSpionaj Gazprom în România. Președintele Serbiei, după perchezițiile la NIS Petrol: Nu are de-a face cu noi, sunt mai mult ruși