Nu știu alții cum sunt, da’ mie, așe nu-mi place să fiu luat de prost… – scrie politicianul orădean Florian Sîrca.
Bugetare participativă, partea a doua
Administrația liberală a umplut facebook-ul de postări cu lansarea bugetării participative, prin care locuitorii orașului (𝘃𝗿𝗲𝗼 𝟮𝟬𝟱.𝟬𝟬𝟬 𝗹𝗮 𝗻𝘂𝗺𝗮̆𝗿), cu suprafața totală de 𝟭𝟭𝟱 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗺² pot propune și implementa direct 15 proiecte, fiecare în valoare de 100.000 lei inclusiv T.V.A.
Vreau să defalc bugetul, având în vedere că investiția va respecta reglementările legale în domeniul achizițiilor publice și pentru a vă arăta ce sumă aveți în realitate la dispoziție ca și răsplată, pentru cele aproximativ 30 milioane euro reprezentând taxe și impozite pe care dvs le achitați anual.
Buget alocat/proiect 100.000 lei
19% TVA – 84.033,61 lei
10% PROFIT – 76394,19 lei
10% CHELTUIELI INDIRECTE – 69.449, 26 lei, din care manoperă (salarii și contribuții), transport și utilaj minimum minimorum 25%.
𝗕𝘂𝗴𝗲𝘁 𝗿𝗲𝗮𝗹 𝟱𝟱.𝟱𝟱𝟵, 𝟰𝟬 𝗹𝗲𝗶
Dragi orădeni, aceasta este suma reală cu care sunteți invitați să vă îmbunătățiți viața de cartier (concret doar 15 din cei 205.000 de locuitori), pentru că administrația liberală gândește pe termen mediu și lung și este convinsă că învestitura este pentru următorii 100 de ani, iar majoritatea absolută a voturilor pe care și-au dorit-o și obținut-o de la dvs. este mai mult decât cauzatoare de despotism.
Dar, cum voința poporului este piatra de temelia a unei democrații sănătoase, haideți să rămânem pragmatici și să căutăm soluții pentru a cheltui acești bani, în folosul întregii comunități. Variante sunt puține, ce-mi vine mie in minte este dotarea unui părculeț cu câteva obiecte de agrement (vreo 5,6 mai exact) și plantarea a 2,3 cireși japonezi(lăsând gluma la o parte, chiar sunt frumoși când înfloresc; mi-am plantat și eu câțiva în grădină).
𝗣𝗿𝗼𝗽𝘂𝗻 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮𝗹𝗲 să cheltuie parte din cei 833.000 lei, din bugetul total, real al simulacrului de bugetare participativă pentru achiziționarea unor containere pentru colectare de haine de la orădeni și donarea acestora persoanelor în nevoie din județul nostru (o să poată și dl. Prefect să trimită parte din ele în Ucraina, postând fapta bună pe Facebook), să-și ceară scuze orădenilor pentru imprudență și să vină cât mai repede cu o variantă de bugetare participativa care să ne arate tuturor că putem contribui la bunăstarea orașului și că suntem respectați.
𝗢𝗥𝗔𝗗𝗘𝗔, 𝗧𝗥𝗘𝗭𝗘𝗦̦𝗧𝗘-𝗧𝗘! Înainte de a fi activă, așa cum ne îndeamnă administrația liberală prin denumirea paginii oficiale a bugetării participative și fii #GenerațiaAltfel, cerând socoteală pentru desconsiderare, marketing mincinos în administrație publică și despotism. (sursa)