Florian Sirca: Primăria Oradea a încasat 𝟮𝟭 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 în primele 3 luni ale anului 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗼𝗿𝗮̆𝗱𝗲𝗻𝗶, reprezentând plăți de taxe și impozite. Față de aceeași perioadă a anului trecut, 𝗼𝗿𝗮̆𝗱𝗲𝗻𝗶𝗶 𝗮𝘂 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝗶𝘁 𝗰𝘂 𝟯 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁.

Componentei de bugetare participativă i-a fost alocată, de către administrația liberală, suma de 300.000 euro (proiecte propuse direct de orădeni, maxim 50.000 de euro pentru un proiect).

Stăm să ne întrebam cât de echitabil este pentru orădeni să li se pună la dispoziție 𝟭% 𝗱𝗶𝗻 𝗶𝗺𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗲𝗹𝗲 𝘀̦𝗶 𝘁𝗮𝘅𝗲𝗹𝗲 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗲 𝗽𝗹𝗮̆𝘁𝗲𝘀𝗰 𝗮𝗻𝘂𝗮𝗹, pe când promovarea orașului la nivel național și internațional 𝘀𝗲 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗰𝘂 𝟭𝟬% 𝗱𝗶𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲 𝘁𝗮𝘅𝗲 (circa 2 milioane de euro an de an).

Oare cum 𝗶̂𝘀̦𝗶 𝗽𝗼𝘁 𝗶̂𝗺𝗯𝘂𝗻𝗮̆𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶 𝘃𝗶𝗮𝘁̦𝗮 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗼𝗿𝗮̆𝗱𝗲𝗻𝗶𝗶, printr-un proiect de 50.000 de euro? Bugetarea participativă nu rămâne decât un trend preluat in scopuri de promovare a unei politici transparente și apropiate de cetățean, care lipsește cu desăvârșire.

Cred că ar fi de bun augur să inversăm alocările bugetare și să ne apropiem mai mult de orădeni și de nevoia lor de a trăi într-un oraș dezvoltat în echilibru. (sursa)

Articolul precedentUn municipiu din România anunță 11 noi zboruri externe!
Articolul următorDupă Cîțu și Ciolacu merge la Kiev. ”Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care România îl va avea în reconstrucția Ucrainei după război”