În doi ani de guvernare, scrie senatorul bihorean Florian Bodog, PNL și USR au reușit o “performanță” remarcabilă: liberalizarea pieței de energie. Ca urmare, prețurile plătite de români au sărit în aer.

Așadar, nu războiul din Ucraina este cauza majorărilor aberante, așa cum încearcă unii să se scuze, ci prostia și/sau ticăloșia peneliștilor și a “progresiștilor”!

PSD, spune Bodog, încearcă să repare ceea ce au stricat alții, astfel încât prețurile să rămână la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, mai ales pentru cei cu venituri mici și categoriile vulnerabile. Reglementarea pieței este singura soluție! (sursa)


De altfel, la nivel politic, dar și în mass-media, în mai multe țări occidentale foarte multe voci s-au ridicat împotriva scuzei războiului pentru explozia prețurilor. În piețe liberalizate, ca Marea Britanie sau SUA, liderii politici sau de opinie au protestat împotriva lăcomiei marilor corporații care au profitat de situația din Ucraina pentru a-și crește veniturile în condițiile în care, cel puțin Marea Britanie, nu depinde de livrările de la ruși, iar America este exportator de energie.

Și în SUA, însuși președintele Joe Biden a atras atenția marilor companii să nu mai crească artificial prețurile, în dauna oamenilor simpli!

Articolul precedentCiolacu: Nu pot accepta ca o pensie de 1.800 de lei să se mărească cu 270 de lei, iar una de 18.000 cu 2.700
Articolul următorDe la cititori. ‘Uitasem, la Cluj au și stadion și piețe volante…’