Consiliul Concurenței, a declarat pentru BihorNews.ro fostul ministru al Sănătății, senatorul bihorean Florian Bodog, descoperă acum ceea ce am semnalat și în 2017 și în 2018: anumite firme străine au format un veritabil cartel prin care au blocat accesul pacienților români la anumite medicamente esențiale! Toate acestea, pentru ca ei să plătească taxe mai mici.

La momentul acela, spune Florian Bodog, eram ministrul Sănătății și am afirmat în spațiul public că era extrem de ciudat faptul că, deși existau contracte ferme și acorduri clare de livrare, niciuna dintre firme nu și-a respectat obligațiile. Nu cred că are rost să vă amintesc ce s-a scris atunci despre mine, ca urmare a acelor declarații.

Consider și acum, la fel ca și atunci, că această atitudine trebuie aspru pedepsită, indiferent despre ce companii e vorba, indiferent de ce medicamente au blocat, nu doar din punctul de vedere al legii concurenței, dar mai ales din punct de vedere al faptului că aceste practici pot periclita viețile pacienților – a concluzionat fostul ministru bihorean al Sănătății.

Reamintim faptul că astăzi, Consiliul Concurenței a amendat cu 71 milioane euro cinci companii farmaceutice, furnizoare de imunoglobuline şi alte medicamente despre care spune că au avut o strategie coordonată pentru limitarea și chiar întreruperea aprovizionării, ca presiune pentru suspendarea taxei clawback.

Articolul precedentUn pensionar special și liniștit
Articolul următorPrimăria Țețchea construiește încă un centru medical și de permanență în comună