printreranduri.net: După ce au spus constant că „școlile se închid ultimele”, „autoritățile” lui Cîțu și Arafat au decis vacanță forțată timp de două săptămâni, începând de ieri. În timp ce elevii din învățământul de stat au stat acasă, școlile private au rămas deschise o zi, dintr-o „eroare juridică”, iar de marți pot face cursuri online, dacă vor. La școlile publice se aplică altă lege. Acolo degeaba ar vrea, nu pot.

Apropo de cum iau „autoritățile” din România deciziile „științifice” pentru impunerea unor restricții în timpul pandemiei, modul de lucru al acestor „autorități” – inclusiv Grupul Tehnico-științific (GTS) și CNSU – este pe deplin edificator.

Membrii GTS s-au întrunit de 9 ori în acest an, deci, cam o dată pe lună. În tot acest timp, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), în ultimele 9 luni, a avut şedinţe doar pe WhatsApp. Deci, cei din CNSU, atunci când primesc recomandări din partea grupului „tehnico-științific”, i-au decizii pe messenger.

Cele mai recente astfel de decizii sunt elocvente pentru modul mai degrabă pseudo „științific” și politizat în care membrii GTS, cu aprobarea CNSU și a Guvernului Cîțu decid soarta românilor.

1. Bucureștiul și județul Ilfov nu au intrat în carantină în ciuda propunerii inițiale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) făcută Grupului tehnico-științific. Grupul nu a recomandat însă această „măsură” Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Așadar, chiar dacă medicii de la INSP au recomandat o măsură cât se poate de normală și firească (în contextul dat), „specialiștii” militari și politrucii din GTS au decis invers, în concordanță cu decizia politică deja anunțată înainte de premierul Cîțu.

2. „Sunt măsuri care se iau, nu neapărat să ai argument științific. Nu închidem activitățile religioase, dar punem condiția de mască obligatorie și distanță de 2 mp între persoane. E o decizie votată la nivelul CNSU și sunt mai multe considerente luate în calcul pe lângă baza științifică oferită de către medici. Asta este decizia luată la acest moment„, a declarat „comandantul” Raed Arafat, întrebat care sunt argumentele științifice pentru care accesul în biserici va fi în continuare permis fără prezentarea certificatului digital care atestă că ești vaccinat, trecut prin boală sau testat. Deci, Arafat a recunoscut că sunt decizii care se iau, nu neapărat pe baza unor argumente științifice, ci pe baza votului din CNSU!

3. Noile restricții intrate în vigoare din 25 Octombrie (conform HG nr. 1130/2021) nu se aplică nici instanțelor judecătorești și nici parchetelor! Toate persoanele, avocați, inculpați, martori, experți, interpreți, martori, etc.. au acces ca și până acum în sălile de judecată, desigur ”cu respectarea strictă a regulilor de protecție luate de autorități în scopul limitării efectelor pandemiei”. Pentru că altfel le-ar fi îngrădit dreptul constituțional la justiție! Într-o informare de presă, CSM a spus clar:  ”Prevederile H.G. nr.1130/2021 pentru modificarea anexelor nr.2 și 3 la H.G. nr.1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, justificate în contextul pandemic existent în România, nu vizează activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea”.

4. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a recunoscut că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în grădinițele și școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea Guvernului Cîțu restricţiile din 25 Octombrie. Specialiștii au propus, politicienii s-au făcut că uită. Consecința: copiii și elevii înscriși la școlile private erau cât pe ce să meargă luni la ore. A trebuit să intervină din nou Guvernul și să își modifice propria hotărâre.

5. După câteva zile de haos, „autoritățile” tot nu au lămurit de ce școlile sunt închise, dar mall-urile deschise. Și de ce la privat se poate învățământ online, dat la stat nu?

Despre super și hipermarket-uri nici nu mai are rost să amintim. Așa cum am mai arătat, acolo poate intra oricine. Pandemia a fost oprită la ușile magazinelor! Rămâne în vigoare, în schimb, restricția circulației nevaccinaților noaptea, după ora 22! Este o decizie controversată pentru că nicio „autoritate” nu a explicat până acum bazele științifice ale acestei măsuri. Oricum după ora 22 majoritatea oamenilor dorm deja, probabil însă că e important să ne „luptăm” cu virusul chiar și în somn…

6. Ultimul exemplu privind modul haotic și heirupist de a acționa al „autorităților” este Hotărârea CNSU nr. 94 prin care se aduc modificări prevederilor anterioare. „Autoritățile” au trebuit să-i introducă pe lista excepțiilor (de la prezentarea certificatului verde) pe cei „care se deplasează la centrele de vaccinare (din centrele și parcurile comerciale) în vederea administrării vaccinului”. Vă dați seama că așa de bine au gândit lucurile încât ne-vaccinații nu aveau acces nici măcar la centrele de vaccinare? De râsul curcilor!

Aceste exemple, precum și multe altele (accesul în instituții publice este restricționat doar pentru persoanele vaccinate sau vindecate, în schimb angajații acestor instituții se pot prezenta la muncă fără certificat pentru că dreptul lor la muncă nu poate fi îngrădit) arată cât se poate de limpede că ”autoritățile” române nu întotdeauna își fundamentează în mod științific deciziile luate, argumentele politice sau incompetența lor prevalând în fața argumentelor științifice. În aceste condiții, nu știu de ce Iohannis, Cîțu, Arafat și ceilalți politruci se mai miră că deciziile lor „științifico-politice” sunt vehement contestate de către ”beneficiarii” cărora li se aplică. Când „autoritățile” iau decizii prin care își bat joc de inteligența oamenilor, e normal ca oamenii să se revolte și să nu le respecte.

sursa: printreranduri.net

Articolul precedentCând Ministerul Educației ajunge arenă de lobby pentru privați, Guvernul ajunge să uite lucruri. Coincidență, nu-i așa?
Articolul următorFlorian Bodog: PSD va vota împotriva vaccinării obligatorii a angajaților! În același timp, pentru a putea opri pandemia, susținem testarea gratuită a tuturor românilor!