Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 11 ianuarie, că în şedinţa de Guvern va fi aprobat contractul de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 200 de milioane de lei, pentru o nouă secţiune a autostrăzii A3, de 42 de kilometri.

Premierul spune că avem cel mai mare volum de finanţări pentru infrastructura naţională din toată istoria modernă a României.

”Aprobăm astăzi şi contractul de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 200 de milioane de lei, pentru o nouă secţiune a autostrăzii A3, de 42 de kilometri”, a anunţat premierul în şedinţa de Guvern.

Şeful Executivului a precizat că, ”atât ca valoare, cât şi ca diversitate şi complexitate, avem cel mai mare volum de finanţări pentru infrastructura naţională din toată istoria modernă a României”.

”Sunt bani europeni, alocări de la buget şi fonduri de la marii finanţatori instituţionali care vor produce în 2024 cel mai mare număr de kilometri finalizaţi într-un an, de autostăzi şi drumuri expres”, a subliniat premierul.

Banii vor fi folosiți pentru finanțarea a trei loturi întârziate de pe autostrada A3:

  • Nădășelu – Mihăiești (16,8 km),
  • Mihăiești – Zimbor (13,26 km),
  • Zimbor – Poarta Salajului (12,24 km).

Implementarea proiectului a demarat în august 2021 și se estimează a se finaliza în ultimul trimestru al anului 2025.

Autostrada A3 (numită și Autostrada Transilvania pe porțiunea Brașov-Borș) face legătura dintre București și ieșirea spre Ungaria prin Borș. (sursa)

Articolul precedentStartup maghiar cu una dintre cele mai mari aplicații din Europa Centrală și de Est intră pe piața locală pentru a concura o aplicație românească
Articolul următorFace Bulgaria presiuni pe Austria? Fiscaliștii și vameșii, controale masive, în același timp, la BILLA și OMV