Sunt controale masive în Bulgaria la companiile austriece. 

Agenția Națională de Venituri din Bulgaria a lansat controale masive la hipermarketurile BILLA și la lanțul de benzinării OMV. În dimineața zilei de miercuri, oficiile fiscale și alte birouri guvernamentale au intrat, la ora 10, în magazinele lanțului austriac BILLA din toată țara, precum și în benzinăriile OMV, care sunt și ele proprietate austriacă. 

Opt magazine BILLA au fost verificate în Sofia, unul în Plovdiv și trei magazine în Burgas. Au fost controale și în Veliko Tarnovo, unde au fost inspectori în două supermarketuri ale lanțului austriac.

Benzinăriile OMV din Pleven, Sofia, Varna, Plovdiv și Burgas au fost inspectate. Alături de fiscalişti, au fost și vameşi. Benzinăriile austriece sunt supuse supravegherii preliminare pentru încălcări, iar inspectorii au dreptul de a închide locațiile, printre altele.

Ministrul de Finanțe, Assen Vassilev, a negat ulterior speculațiile potrivit cărora statul ar exercita presiuni. Conform acestuia, inspecțiile de la BILLA și OMV nu vizează afacerile austriece. În cuvintele sale, controalele au fost ”pe linia măsurilor asigurătorii pentru buget”.

”Nu există nicio presiune, se fac inspecții cu siguranță în 500-600-700 de companii din țară în acest moment. Ați filmat două austriece și ați decis să citiți mai mult decât există” a afirmat vice-prim-ministrul.

Vassilev a mai spus că inspecțiile specifice ale mărfurilor sunt efectuate în legătură cu transporturile din și către Austria de-a lungul frontierelor externe, la cererea Vienei, iar acolo inspecțiile în sine durează mai mult timp, ceea ce a provocat o oarecare tensiune: ”Toate mărfurile din și către Austria trec prin setul complet de verificări, cu excepția BABH. Asta la cererea părții austriece pentru inspecții sporite de marfă către și dinspre Austria. A creat o oarecare tensiune la frontieră, după cum știți cantitatea de raze X este limitată, am bugetat anul acesta să creștem semnificativ cantitatea de raze X, dar doar la frontierele externe ale UE, adică pe „Kapitan Andreevo” în acest moment, din 10 benzi pentru TIR-uri, avem radiografii pe doar două dintre benzi. Trebuie să le asigurăm pe toate celelalte”, a adăugat el, conform offnews.bg. (sursa)

Articolul precedentFinanțare de la BEI pentru 42 de kilometri din Autostrada Transilvania. Tronsonul format din trei loturi are termen de finalizare anul 2025
Articolul următorZuckerberg renunţă la crescut vaci după ce un român i-a arătat ce poţi face din prune