Proiectul de procedură de implementare pentru viitorul program Start-Up Nation 2022 a fost publicat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, iar potențialii beneficiari așteaptă cu nerăbdare lansarea lui oficială. Deși nu există încă un anunț concret cu privire la data lansării, beneficiarii trebuie să pregătească din timp proiectele pentru a avea șanse să prindă finanțarea de maxim 40.000 euro.

Consultantul Gabriela Fekete a explicat pentru AGRO TV care sunt cele mai importante condiții pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii pentru a avea șanse să primească finanțare prin Start-Up Nation.

”În momentul de față, Start-Up Nation este în consultare publică, dar majoritatea condițiilor cred că nu vor fi schimbate. Eu sugerez ca beneficiarii să depună proiect cu punctaj maxim; dacă nu avem punctaj maxim, eu cred că nu sunt șanse să primească finanțare.

Beneficiarii eligibili pe Start-Up Nation sunt doar SRL-uri înființate cel târziu până la 5 ianuarie 2020, nu PFA-uri sau II-uri. Cheltuieli eligibile sunt doar pentru dotare sau achiziție de clădiri sau echipamente. Beneficiarul trebuie să nu fi avut niciodată firmă până la înființarea acestei firme. Pentru punctaj în plus, ar fi bine ca 60% din valoarea proiectului să fie direcționată către achiziționarea de echipamente. De asemenea, se acordă un punctaj în plus dacă după câștigarea proiectului, beneficiarul angajează două persoane. În ghidul consultativ este specificat că beneficiarul trebuie să aibă un curs de antreprenoriat sau să urmeze unul până la primul decont.

Suma maximă posibilă este 40.000 euro, iar beneficiarul trebuie să se angajeze cu un aport de 15% din valoarea proiectului. Deci valoarea totală a proiectului va fi de 40.000 euro + 15% aportul beneficiarului.

Beneficiarii primesc toată suma la semnarea contractului sau au posibilitatea să opteze pentru un credit-punte. AIPPIMM-urile o să aibă un contract cu băncile, iar beneficiarii o să aibă posibilitatea să opteze pentru un credit-punte după câștigarea proiectului, însemnând un credit pe o perioadă de 3 luni cu un comision foarte foarte mic”, a explicat consultantul Gabriela Fekete pentru AGRO TV. (Ionuț Fîntînă)

Articolul precedentEste afacerea momentului în agricultură. Fermierii care vând bălegar au dat lovitura!
Articolul următorMinistrul Muncii anunță măsurile de sprijin pentru români: “Voi duce acest război, împreună putem combate sărăcia din România”