Cei mai mulți șoferi au tendința să nu verifice pistolul stației de combustibil atunci când își alimentează mașina.

Acest lucru este total greșit, pentru că din neatenție, în loc de motorină ai putea alimenta cu benzină sau invers.

Pe rețelele de socializare circulă o filmare cu un tânăr care schimba pistoalele de alimentare cu combustibil, într-o benzinărie.

Tânărul se distrează copios iar la final acesta transmite urarea ”Merry Christmas!”

Ce să faci dacă ai alimentat cu benzină în loc de motorină

Nu sunt rare situaţiile când maşinile cu motoare diesel sunt alimentate, accidental, cu benzină.

În acest caz, specialiștii spun că mașina trebuie transportată la un service fără a porni motorul. Problema se rezolvă prin eliminarea combustibilului necorespunzător şi spălarea rezervorului.

Dacă ați pornit deja mașina, aceasta se va opri în curând. Și este indicat să nu fie repornit motorul până când mecanicii nu vor rezolva problema. Va fi nevoie de schimbarea filtrului de motorină şi, în anumite cazuri, de lucrări de reparaţie speciale la motor.

Dacă maşina cu motor diesel a fost alimentată cu benzină, în rezervor fiind prezentă o cantitate mai mare de motorină, se va crea o combinație periculoasă iar motorul este posibil să fie stricat în curând.

Ce să faci dacă ai alimentat mașina cu motorină în loc de benzină

Rezervorul alimentat cu motorină va trebui golit la service. Însă cel mai probabil motorul nu va fi afectat la fel ca în cazul în care o mașină diesel este alimentată cu benzină.

Dacă rezervorul este aproape gol, cel mai probabil motorul nici nu va porni.

Dacă în momentul alimentării cu motorină, în rezervor va mai fi suficientă benzină, motorul va porni în regim normal, însă la scurt timp va genera zgomote improprii, iar din toba de eşapament va fi evacuat fum negru, scrie piataauto.md.

În anumite cazuri, însă, amestecul de combustibil de două tipuri poate fi chiar periculos pentru maşinile pe benzină, cauzând defecte de proporţii şi reparaţii costisitoare. Amestecul de motorină va distruge filtrele din sistem şi sistemul de injecţie. (sursa)

Articolul precedentȘedința Guvernului Ciucă în penultima zi din an – ‘Avalanșă’ de hotărâri pe ordinea de zi
Articolul următorDe Revelion, ”săracii” au plecat în Dubai, Zanzibar sau Maldive, iar bogații la Poiana Brașov…