Patru nopţi de cazare la munte….cât o săptămână în Zanzibar. De teama restricţiilor de călătorie, mulţi și-au făcut rezervări în ţară. Cu orice preţ. Aşa se face că la hotelurile din Poiana Braşov nu mai sunt locuri, chiar dacă tarifele sar de 1.000 de euro de persoană.

Anul acesta, Revelionul în ţară pare mai scump ca niciodată. Pentru câteva nopţi de cazare hotelurile ba chiar şi pensiunile cer peste 1.000 de euro de persoană.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Am calculat costurile pentru pachetul de revelion într-un hotel de 5 stele pentru o familie compusă din doi adulţi şi doi copii. În acest caz, bugetul este de 4.200 de euro pentru 4 nopţi de cazare între 30 decembrie şi 3 ianuarie.

Reporter – reprezentant hotel: – Pachetul începe de la 1.050 de euro de persoană.

– Din 30 decembrie până pe data de 3 ianuarie. 

– Ok. Puteţi să îmi spuneţi şi ce include acest pachet? 

– Mic dejun şi cina, în nopatea de Revelion.

Cu aceeaşi bani, în  aceeaşi perioadă găsim sejururi în Courchevel, una dintre cele mai scumpe staţiuni de ski din Alpii francezi. 

Hotelurile din Poiana Braşov, ocupate 100%

Tot în jur de 1.000 de euro costă şi un Revelion pe plajă. 

Marius Berca – reprezentant agenţie de turism: Haideţi să începem cu Dubaiul, unde pachetele pleacă de la 937 de euro pentru 7 nopţi de cazare. De asemenea, Zanzibar 1037 de euro. Egiptul, iar, în perioada sărbătorilor de iarnă pachetele încep de la 1.200 de euro pe cameră, 7 nopţi de cazare, all inclusive şi cină festivă în noaptea de Revelion.

Cu toate acestea, hotelurile din Poiana Braşov, sunt ocupate aproape 100% de Revelion. Inclusvi turiştii spun că preţurile în staţiunile montane de la noi sunt mai mari decât s-ar aştepta.

Din cauza restricţiilor de călătorie mulţi nici nu se gândesc să plece din ţară de sărbători. Mai sunt şi alte explicaţii. 

Călin Ile – preşedinte FIHR: Ar trebui să vedem exact ce intră îna cel pachet. Pentru că vorbeam cu unii directori de hoteluri din zona montană care invită artişti deosebiţi printre capetele de afiş ale lumii muzicale şi care au un buget foarte mare. De aici costul pachetului de sărbători atât de ridicat. 

Roxana Cojocea  – preşedinte Asociaţia de Turism Poaia Braşov: Pentru foarte mulţi turişti, Poaia Braşov a devenit o tradiţie atunci când vorbim despre sărbătorile de iarnă. În al doilea rând, marii hotelieri pregătesc în cel mai mic detaliu pregătirea acestor petreceri de sărbători. Vorbim despre creşterea calitărţii serviciilor din toate punctele de vedere.

Turist: Mi se pare că sunt mai scumpe faţă de anii trecuţi. Poate şi pentru că ei sunt într-o perioadă în care veniturile le-au scăzut foarte mult. 

De Crăciun și de Revelion, restaurantele vor fi dechise toată noaptea. La petreceri vor putea merge si cei nevaccinaţi dacă au un test negativ. (sursa)

Articolul precedent”Distracție” nesăbuită într-o benzinărie. Cum a fost surprins un șofer la pompă VIDEO
Articolul următorFinanțări pentru startup-uri românești prin fonduri de investiții – se înființează Fondul de Fonduri în România