Criza sanitară generată de COVID-19 a arătat, încă o dată, deficienţele majore ale sistemului de sănătate românesc. Multe spitale cu manageri numiţi politic au fost la un pas de colaps. În timp ce oamenii se îmbolnăveau şi unii chiar mureau din cauza virusului, politicienii au început un adevărat război pentru controlul politic al spitalelor. La Câmpeni în judeţul Alba, primarul PSD îi acuză pe liberali că i-au dat omul jos şi au numit la conducerea spitalului un… chelner. Liberalii spun că omul lor a fost director de restaurant şi e competent pentru a conduce spitalul, scrie digi24.ro.

Pentru început, facem cunoştinţă cu domnul care a stârnit o tornadă politică la Câmpeni: Valentin Gog, membru PNL și angajat al unui restaurant. În oraș, lumea-l știe de Vali. Pe Facebook, prietenii reali și virtuali îl știu de absolvent de „școala vieții”. Că așa se declară el însuși.

Valentin Gog, membru PNL: Şcoala vieţii e cum să zic eu, şcoala…, eu zic că şcoala vieţii a mea face mai mult decât poate şi a domnului primar cu două facultăţi. Mai mult decât facultăţile dânsului, clar… Şcoala vieţii îţi oferă posibilitatea să iei deciziile corecte şi de moment, să ieşi dintr-o situaţie critică în orice moment, să te descurci.

E atât de convins că e neîntrecut la descurcat în orice situație încât i se pare foarte potrivit să conducă și un spital, lucru care i s-a și întâmplat, pentru scurtă vreme, din motive și conexiuni politice.

„Vin din mediul privat, ştiu cum se fac banii”

Valentin Gog: Eu vin din mediul privat, ştiu cum se fac banii în mediul privat, am o organizaţie foarte bună, am nişte performanţe în mediul privat deosebite, la fosta fabrică unde am fost director de producţie nu am scăzut niciodată sub 110 la sută producţia.
Reporter: Ce producţie?
Valentin Gog: Automotive, componente electrice, o fabrică multinaţională care chiar e OK.
Reporter: Ce legătură are asta cu un spital?
Valentin Gog: Are, organizare, multe, decizii pe moment, foarte multe.

puteți citi întreaga știre aici

Articolul precedent100 de ani. De ce să nu scriem despre Trianon?
Articolul următorCum se poate vizita ultimul vulcan care a erupt în România. Asemănarea izbitoare cu celebrul Etna din Italia