Democrații sunt disperați de performanța catastrofală a preşedintelui Joe Biden în dezbaterea cu Donald Trump.

Se vorbeşte în culise dacă ar trebui să rămână candidatul partidului la prezidenţialele din toamnă.

Joe Biden și Donald Trump s-au confruntat joi seara, la CNN, în prima dezbatere directă a campaniei electorale americane.

Biden a apărut răguşit, s-a poticnit în discurs şi uneori a rămas cu gura deschisă, uitându-se în zare. Se vedea că se luptă să-şi adune gândurile şi să-şi termine frazele. În plus, a cedat teren pe probleme precum avortul unde democrații au un real avantaj, scrie CNN.

La începutul dezbaterii, Biden a făcut o pauză în timp ce prezenta un punct de vedere despre Medicare şi reforma fiscală şi a părut să-şi piardă şirul gândurilor.

Iar Trump a profitat şi l-a atacat pentru incoerenţă: “Chiar nu ştiu ce a spus la sfârşitul frazei. Cred că nici el nu ştie ce a spus”.

Prestaţia preşedintelui Biden a provocat panică în tabăra democrată. Se vorbeşte chiar de retragerea lui din cursa prezidenţială.

“Este vorba de strategi ai partidului, de oficiali aleşi, de persoane care strâng fonduri şi care discută despre performanţa preşedintelui, pe care o consideră lamentabilă”, precizează jurnaliştii CNN.

Un strateg democrat care a lucrat la campania lui Biden din 2020 a numit prestaţia lui Biden un “dezastru”.

Biden arată și sună groaznic. Este incoerent”, a spus pentru sursa citată un democrat care a petrecut timp lucrând în administrația Biden. „Oribil”, a adăugat un alt democrat.

“Suntem terminaţi” (în original We are f***ed), a spus simplu un democrat cu experienţa multor campanii electorale.

Întrebarea care se profila pe măsură ce dezbaterea se apropia de final a fost aproape existențială: Ar trebui altcineva să candideze? „Este greu să argumentăm că Biden ar trebui să fie nominalizatul nostru”, a spus pentru CNN un democrat care a lucrat la campanii electorale de toate nivelurile de peste un deceniu.

Această dezbatere a fost istorică din multe motive, inclusiv pentru că are loc înainte ca Biden şi Trump să fie nominalizaţi oficial la convențiile partidelor.

Convenția Națională Democrată va avea loc pe 19 august la Chicago.

Niciun concurent serios nu s-a prezentat pentru a candida împotriva lui Biden și, în acest moment al campaniei, Biden ar trebui să se retragă dacă democrații ar alege un alt candidat. Greu de crezut. (sursa)

Articolul precedentMedicii, în alertă: Românii din vestul țării respiră mucegai în concentrație mare. Poate provoca simptome grave
Articolul următorInconștiență la volan: Un șofer a fost filmat în timp ce conducea cu peste 100 km/h pe contrasens, lângă Oradea