Vacanța privată în România a monarhului britanic s-a transformat ușor, ușor într-o baie de mulțime.

Impresionat fară doar și poate de numărul mare de oameni care au mers în Covasna la Valea Zălanului doar ca să îl întâlnească, Regele Charles al III-lea și-a făcut și luni timp să stea de vorbă cu ei și chiar s-a lăsat pupat cu foc, pe obraji.

Și luni s-au auzit ropote de aplauze pe ulițele din satul Valea Zalanului, în județul Covasna. Regele nu și-a dezamăgit admiratorii.

Cel care i-a dăruit pălincă a venit special de la Oradea, iar emoțiile l-au făcut să încalce regulile de protocol: la final l-a îmbrățișat pe rege și chiar l-a sărutat pe obraji. Monarhul nu a obiectat. Apoi a strâns călduros mâinile altor români care au bătut cale lungă să îl întâlnească.

După ce a salutat răbdător pe toată lumea, Regele a pornit în drumeție, ca de obicei, cu un binoclu la gât, cu toiag în mână și cu o pălărie de soare. A purtat regulamentar bocanci. În urma lui, oamenii au rămas emoționați.

Laurențiu Torok – turist: „Emoționant, ce să zic. Nu pot să descriu. Am emoții, vă dați seama că am dat mâna cu un om foarte important”.
 
Femeie: „Faptul că a ales să vină după ce a fost instalat ca rege în Marea Britanie, în România, este un lucru mare. Putea să aleagă orice altă țară din lumea asta”.

Bărbat: „Foarte popular, foarte comunicativ. Era Prinț de Wales când l-am întâlnit acum câțiva ani”.

Nici Alexandru Tătar nu este la prima întâlnire cu Maiestatea Sa. A fost chiar invitat în curtea din Valea Zălanului, să divulge un mic secret.

Localnicii i-au dăruit Regelui incluisv semințe și răsaduri de flori rare pe care le-a admirat în plimbările sale prin Valea Zlanului: “floarea porumbeilor”, “trandafirul rusaliilor” și “urechile iepurașului”.

Mihaly Blega, localnic: „Asta e o plantă de pe vremea de gheață (era glaciară), nu prea sunt… doar aici la noi și încă în câteva locuri se mai găsește.”

În tot acest timp, Casa Regala a Marii Britanii a anunțat că Regele Charles al III-lea renunță la o proprietate din Țara Galilor, un conac cumpărat în 2007 cu 1,2 milioane de lire, citează The Telegraph. Motivul? Majestatea Sa va petrece mai puțin timp de acum încolo în Țara Galilor.

Când nu e pe dealuri, Regele își petrece timpul în reședința sa. Știm că îi place să picteze peisaje în acuarelă, iar gospodăria din Valea Zălanului îi oferă o priveliște minunată. Contele Kalnoky a dezvăluit că înainte de cină, Regele Charles savurează întotdeauna un vermut. Probabil că așa se vă întâmpla și în această seară. Marți dimineață, Regele va pleca spre Viscri, un alt loc în care este așteptat cu multă dragoste.

Sursa: Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.