Patrick Andre De Hillerin: Profesorii sunt în grevă de două săptămâni și, probabil, vor mai fi în grevă câteva zile. Patronul proiectului „România educată“ a fost nevoit să meargă până la Bulboaca, la castelul ultimului guvernator țarist al Basarabiei, pentru a se putea rățoi după placul inimii la greviști. Mai avea puțin, în revolta lui aproape onestă, și ne-ar fi spus că nenorociții de profesori atentează la „viitorul copiilor noștri“. Și-a amintit la timp că „alții au investit în copii, în educația copiilor, noi am investit în imobile“ și a reușit să se abțină. Nu de la a-i ataca pe profesori, ci de la a duce ipocrizia mult prea departe.

De la Bulboaca, unde grecul basarabean Constantin Mimi a construit singurul castel din Moldova de peste Prut, un castel pe gustul imobiliar al președintelui nostru, Klaus Iohannis s-a dus glonț în Germania, unde a primit unul dintre nenumăratele premii inutile cu care-l gratulează nemții de nouă ani încoace. Atlet al democrației, apărător al drepturilor omului, campion al toleranței, vârf de lance al anticorupției, președintele României strânge diplome și medalii nemțești cu osârdia tocilarului care ar pleca acasă cu hainele înmuiate în lacrimi dacă, la sfârșit de an, n-ar primi din mâna dirigintei premiul I cu coroniță. „Dați-i, mă, premiu lui Herr Iohanis, că știți că-i plângăcios!“, par a-și zice diriguitorii landurilor refegiste, care s-au prins că pot cumpăra loialitatea colonistului sas cu niște tinichele lipsite de valoare.

Evident, marele om de stat, laureatul tuturor șușelor teutone, nu putea pleca singur cu jet-ul privat închiriat de Administrația Prezidențială. „Pe prima doamnă-o țin cu mâna dreaptă, / Ne-am luat și-un sepepist mai mititel“, spunea, cu șapte ani în urmă, o parodie făcută de Starea nației, iar Klaus Iohannis ține, din ce în ce mai mult, să ne arate că parodia este, de fapt, crunta realitate în care ne facem că avem un șef de stat demn și meritoriu. Doar că, de data asta, doamna nu era ținută de mână, iar sepepistul nu era chiar mititel, ci era ditamai generalul Pahonțu, șeful SPP.

Știam că cei doi, Primul și Prima, domnul și doamna, sunt doi parveniți clasici, de manual. Știam asta, dar nu știam că au devenit și influențări de țoale și bijuterii.

Profesorii sunt în grevă, de două săptămâni, și pentru că, printre altele, unii dintre ei au salarii de mizerie, de 2.500 de lei net pe lună. În fix momentele astea, doamna, care-i și ea profesoară, ba încă doar cu jumătate de normă, deci și cu jumătate de salariu, a afișat două bijuterii în valoare de 12.500 de euro. Nu, nu le-a afișat, ci le-a arătat ostentativ camerei, ca orice pițipoancă de pe Instagram care-și țuguie buzele botoxate pentru o ciorbă caldă la cantina agenției de publicitate.

Președinția României a ajuns, în vremea acestor doi parveniți, agenție de turism pentru influențări bugetari. Contribuabilul plătește deplasările săptămânale ale președintelui la Sibiu, pentru că omul trebuie să-și încarce bateriile. Baterii care se descarcă deși robotul pe care-l alimentează nu face mai nimic. Tot contribuabilul plătește și escalele avioanelor private la Sibiu, căci doamna trebuie luată direct din curte, de la plivitul trandafirilor. Ar fi și periculos să călătorească până la București cu trenul sau pe banii proprii. Doar e profesoară, de unde bani de drum?

Să nu-ți pese, să-ți lăfăi ego-ul exacerbat în cele șase case, e una. Dar să te mândrești, în plină grevă a profesorilor, că porți pe deget cinci salarii de profesor debutant și ți-ai atârnat la gât banii cu care același profesor debutant ar trebui să trăiască 20 de luni, asta da dovadă de inadecvare mârlănească.

Dar lipsește ceva, totuși. Poate se găsește un bijutier milos care să-i atârne doamnei de colier și o talangă asortată. Nu de alta, dar cei care încă refuză să vadă, măcar să audă pe cine au votat. De două ori. (catavencii.ro)

Articolul precedentReacția Regelui Charles când un turist din Oradea l-a sărutat pe obraji și l-a îmbrățișat
Articolul următorAderarea României la Schengen lipsește de pe agenda Consiliului JAI din 8 iunie, ultimul prezidat de Suedia